Έτσι θα είναι τα πρώτα Ι.Χ. διαστημόπλοια της Virgin Galactic

To VSS Imagine έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο Spaceport America και εντυπωσιάζει ακόμα και στατικό.

Αν στόχος της καθρεφτίζουσας εμφάνισης του πρώτου οχήματος που θα μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα ήταν να εντυπωσιάσει, το κατάφερε και με το παραπάνω. Επισήμως η εμφάνισή του δικαιολογείται για μεγαλύτερη θερμική προστασία κατά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι ο Richard Branson δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια εμφάνιση που αφήνει ανοιχτά στόματα.

 

 

Το VSS Imagine είναι η νέα γενιά που θα αντικαταστήσει κάποια στιγμή το VSS Unity. Μάλιστα η πρώτη διαστημική πτήση του Imagine θα πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι με τους πρώτους 6 διαστημικούς τουρίστες. Το σκάφος αρχικά θα μεταφέρεται πάνω σε ένα άλλο ιπτάμενο σκάφος μέχρι τα 45.000 πόδια. Στη συνέχεια θα το αποδεσμεύει λίγο πριν τη στρατόσφαιρα όπου και θα ενεργοποιούνται τα ίδια μέσα του VSS Imagine. Τότε για μερικά λεπτά θα χαρίζει την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας στους επιβάτες τους με ταυτόχρονη θέα προς τη Γη. 

 

 

Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού θα φτάνει τα 90 λεπτά και το εισιτήριο θα κοστίζει 250.000$. Στόχος της Virgin Galactic, μέσω του VSS Imagine, να κάνει πιο προσιτό το ταξίδι στο διάστημα με έναν νέο τύπο σκάφους. Το VSS Imagine είναι πρακτικά μια πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να κατασκευαστούν διαφορετικά σκάφη, ανάλογα με τις ανάγκες. Από τουρίστες του διαστήματος, μέχρι επιστημονικές αποστολές και δρομολόγια προμηθειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πρόκειται να γίνουν πιο εύκολα από ποτέ με τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων σκαφών.  

 

 

Το Spaceport America, όπου και έγινε η επίσημη πρώτη του VSS Imagine, είναι ένα εξίσου φιλόδοξο και μεγάλο εγχείρημα του Richard Branson. Σε μία έκταση 72 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην έρημο Jornada del Muerto, έχει φτιαχτεί ένα σύμπλεγμα εγκαταστάσεων της Virgin Galactic. Εκεί μεταξύ άλλων στεγάζονται οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις κι ένα πολυτελές VIP lounge με πανοραμική θέα στην έρημο και τον αεροδιάδρομο των 3,6 χιλιομέτρων. 

 

 

Το πλάνο της Virgin Galactic προβλέπει γρήγορη απόσβεση για το ποσό των 218 εκατομμυρίων δολαρίων του Spaceport, από τη στιγμή που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται πάνω από 400 διαστημικές πτήσεις κάθε χρόνο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved