Αυτή η βίλα στο Beverly Hills είναι το ακριβότερο σπίτι όλων των εποχών

Δημοπρατήθηκε για 165 εκατομμύρια δολάρια σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Σύμφωνα με την Concierge Auctions είναι η πρώτη οικία που σπάει στο φράγμα των 100 εκατομμυρίων ξεπερνώντας κατά πολύ τα 42,5 εκατομμύρια του προηγούμενο ρεκόρ. Πρόκειται για μία βίλα 13 δωματίων με το όνομα Villa Firenze και όπως μαρτυρά το όνομά της έχει ιταλική επιρροή.

 

 

Αρχικά η Villa Firenze χτίστηκε για τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη αεροπορικών εταιριών,  Steven F. Udvar-Hazy τη δεκαετία του ‘90. Οι χώροι του οικήματος καταλαμβάνουν 1850 τετραγωνικά, ενώ το οικόπεδο έχει συνολική επιφάνεια που ξεπερνά τα 40.000 τετραγωνικά. Οι συμπληρωματικοί χώροι περιλαμβάνουν έναν διόροφο ξενώνα, ένα γήπεδο τένις και φυσικά μια πισίνα.

 

 

Με πόνο ψυχής το αποχωρίστηκε ο Udvar-Hazy αφού πέρα από τα 5 χρόνια που του πήρε για να το χτίσει, το θεωρεί και το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας του. Δεν ξέρουμε αν ο λόγος που το έβγαλε στο σφυρί ήταν ο ΕΝΦΙΑ της συγκεκριμένης οικίας, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι το real estate γνώρισε άνθηση στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

 

Το σπίτι που κατείχε το ρεκόρ μέχρι τώρα, το Palace of Versailles στη Hillsboro Beach της Florida, είχε την ίδια περίπου αρχική τιμή με τη Villa Firenze για να καταλήξει στα 42,5 εκατομμύρια. Στο Beverly Hills αυτή τη στιγμή είναι προς πώληση και άλλα σπίτια με αρχική τιμή που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια και η πώληση της Villa Firenze εκτιμάται ότι θα ανεβάσει κι άλλο τις τιμές στην περιοχή κάνοντας κανόνα τα 100 εκατομμύρια για αυτή την γειτονιά των πλουσίων. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved