Γιατί ολόκληρη η Ευρώπη έχει ονομαστεί με μία ελληνική λέξη;

Κι όμως πρέπει να μάθουμε λίγο ιστορία και λίγο μυθολογία.

Το να γνωρίζουμε λίγο γεωγραφία και λίγο μυθολογία είναι κάτι το καλό για όλους αλλά πάνω απ’ όλα για εμάς τους ίδιους. Η ιστορία και η μυθολογία μας βοηθάνε να κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας και να γνωρίζουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε.

 

 

Γιατί όμως ονομάστηκε έτσι η Ευρώπη; Εσύ γνωρίζεις την μυθολογία πίσω από το όνομα της ηπείρου στην οποία ζούμε; Κι όμως πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται μία ολόκληρη μυθολογία και ένα στόρυ που ίσως κάποτε να σου φανεί χρήσιμο, κι αν όχι, σίγουρα θα απολαύσεις το πόσο πολύ η μυθολογία κρύβεται πίσω απο πολύ γνωστά πράγματα που ξέρουμε. 

 

 

Η Ευρώπη ηταν η κόρη του Αγηνόρα, βασιλιά της Φοινίκης, Το όνομα της ίσως σημαίνει «ανοιχτομάτα» ή προέρχεται από την ακκαδική λέξη erebu (δύω).

Ήταν ένα όμορφο, νεαρό κορίτσι που μια μέρα βγήκε στην εξοχή να μαζέψει λουλούδια και εκεί συνάντησε τον Δία με την γνωστή αδυναμία στις όμορφες κοπέλες. Φυσικά, δε του πέρασε απαρατήρητη.

 

 

Ο Δίας μεταμορφώθηκε σε λευκό ταύρο και το κορίτσι πήγε να τον χαϊδέψει. Λίγο αργότερα, ανέβηκε στην πλάτη του και τότε ο ταύρος άρχισε να τρέχει πολύ γρήγορα. Η Ευρώπη έβαλε τα κλάματα, αλλά ο Δίας ήταν αποφασισμένος να την κάνει δική του.

Η ιστορία δεν σταματάει εκεί φυσικά…Δες εδώ για να μάθεις τι έγινε στη συνέχεια:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved