Στη νέα του ταινία ο Nicolas Cage είναι κάτι μεταξύ John Wick και Anthony Bourdain

Αυτό που τον εξοργίζει σε αυτή την ταινία είναι κάποιος που του κλέβει το αγαπημένο του γουρούνι.

Το ότι 9 στις 10 ταινίες με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage έχουν σαν βασική σεναριακή ιδέα ότι κάθεται ήσυχος και αμέριμνος μέχρι που εμφανίζεται κάποια μοθηρή συμμορία, του προξενεί μεγάλο κακό, το οποίο συνήθως έχει να κάνει με κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, και στη συνέχεια ξεκινάει μια αιματηρή βεντέτα το ξέρουμε όλοι. 

 

 

Το χρονικό σημείο το οποίο ορίζεται ως πραγματική έναρξη μιας ταινίας με τον Nicolas Cage είναι αυτό που βγάζει την ιερή κραυγή με την οποία ξεκινάει τη σταυροφορία του και δίνεται το σύνθημα για το λουτρό αίματος και οργής. Το πρόβλημα με αυτή την ιδέα, η οποία δουλεύει σχεδόν πάντα, είναι ότι κάποια στιγμή στερεύουν οι δημιουργικές ιδέες. Πόσες φορές να του σκοτώσουν όλο το σόι; 

Θα πει κάποιος ότι θα μπορούσαν απλά να αλλάξουν την κεντρική ιδέα του σεναρίου, αλλά κανείς δεν θα ήθελε να δει μια τέτοια ταινία με τον Nicolas Cage, από τη στιγμή που είναι η ομάδα που κερδίζει. Οι σεναριογράφοι έπρεπε να στύψουν το μυαλό τους και να βρουν καινούργιες ιδέες και βρήκαν. Ο Nicolas Cage είναι ένας γκουρμεδιάρης συλλέκτης τρούφας.

 

 

Με παρουσιαστικό που θυμίζει περισσότερο Ted Kazinsky στην καλύβα του είναι ένας απόμαχος σεφ που έχει αφοσιωθεί στην αναζήτηση της καλύτερης τρούφας. Ξαφνικά δέχεται την επίσκεψη αγνώστων και ως ερημίτης δεν έχει κανένα αγαπημένο πρόσωπο για να το απαγάγουν κι γι’αυτό του παίρνουν τη μοναδική του συντροφιά συνεργάτη στη δουλειά, το εκπαιδευμένο γουρούνι του.

Τα γουρούνια είναι γνωστά για την ακονισμένη τους όσφρηση και μετά από ειδική εκπαίδευση μπορούν να καταλάβουν πού βρίσκονται θαμμένα αυτά τα πολύτιμα μανιτάρια. Και το γουρούνι αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε γουρούνι, αλλά το γουρούνι του Nicolas Cage και είναι λογικό επακόλουθο να θέλουν να το αποκτήσει κάθε βίαιη συμμορία οργανωμένου εγκλήματος.

 

 

Οι συντελεστές του Pig, λιτός κι απέριττος ο τίτλος της ταινίας, έχουν δώσει μόνο πολύ μικρή ιδέα για την πλοκή της ταινίας. Μετά την απαγωγή ο Nicolas Cage αναγκάζεται να αφήσει την απομονωμένη καλύβα του στην πυκνή βλάστηση του Oregon και να ψάξει το γουρούνι και τους απαγωγείς του στο Portland. Εκεί θα τον δούμε να κάνει ένα flashback στη ζωή του καθώς η απαγωγή φαίνεται πως σχετίζεται με τα χρόνια που εργαζόταν ως chef...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved