The Suicide Squad: Γιατί η ταινία θα είναι μεγάλη επιτυχία

Το πιστεύει μεν ο James Gunn, εμείς το έχουμε σιγουράκι.

Όταν πριν από μια πενταετία το DCEU μας προϊδέαζε ότι κάτι καλό ετοίμαζε με την ταινία «Suicide Squad» όλοι μας πιστέψαμε ότι θα δούμε κάτι πρωτοποριακό, κάτι το αρκετά διαφορετικό. Άλλωστε μιλάμε για μια ταινία υπερ-ηρωικού χαρακτήρα, σαν τους Avengers ή την Justice League ένα πράγμα, μόνο γεμάτο supervillains ενάντια σε ακόμα χειρότερους villains.

Και μόνο η παρουσία ενός Joker (Jared Leto) μετά την εικονική παρουσία του Heath Ledger το 2008 στο Dark Knight αποτελούσε πόλο έλξης για οποιονδήποτε φαν της DcComics. Το αποτέλεσμα όμως όχι απλά απογοήτευσε, αλλά έκανε τον κόσμο να αναρωτιέται για ποιο λόγο γυρίστηκε η συγκεκριμένη ταινία.

 

 

Με ένα συνονθύλευμα κακών που με εξαίρεση τους Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie) και Rick Flag (Joel Kinnaman), όλοι ήταν παγερά αδιάφοροι και με μία Enchantress (Kara Delevigne) στο ρόλο της απόλυτης κακιάς –σκέτο χάλι, η ταινία του David Ayer μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι η χειρότερη ταινία με διαφορά στο DCEU.

Καλώς ή κακώς το DCEU δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στις απαιτήσεις και όλα όσα πρεσβεύουν οι χαρακτήρες του στη μεγάλη οθόνη, γεγονός που δικαιολογεί την αλλαγή πλεύσης εκείνων που κάνουν κουμάντο. Η πιο επιτυχημένη ταινία του σύμπαντος είναι αυτή τη στιγμή το Snyder Cut: Justice Leagueπαρόλο που εμείς το θάψαμε-, ωστόσο στην Warner Bros. έχουν αποφασίσει ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια στην ιστορία, με ορισμένους ήρωες να λαμβάνουν σοβαρό reboot τα επόμενα χρόνια (βλ. Batman). Κάτι ανάλογο ωστόσο ετοιμάζεται να συμβεί και στο πολύπαθο Suicide Squad, μόνο που αυτή τη φορά έχει αναλάβει ο κατάλληλος άνθρωπος να το φέρει ξανά στη ζωή.

 

Guardians of the DCEU

Όταν όλοι ακούγαμε για μια ομάδα υπερηρώων στη Marvel με καμία σοβαρότητα και συνοχή, όπως οι Guardians of the Galaxy, όλοι πιστέψαμε ότι επρόκειτο για σίγουρη αποτυχία. Τελικώς η ταινία όχι μόνο ξεπέρασε τις προσδοκίες, αλλά ανύψωσε τον James Gunn στα μάτια όλων, σε τέτοιο βαθμό που όταν εκείνος απολύθηκε από τη Marvel οι ηθοποιοί δεν δέχτηκαν να κλείσουν την τριλογία αν δεν ήταν αυτός στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο James Gunn έγινε γρανάζι της Warner Bros. όλοι κατάλαβαν πως έρχεται μεγάλη αλλαγή, με το The Suicide Squad να είναι η απαρχή.

 

 

Έχοντας τελειώσει τα γυρίσματα και αφήνοντάς μας ένα teaser και ένα official trailer, ο James Gunn μας παρουσιάζει μια δική του, διαφορετική και εντελώς χρωματιστή Suicide Squad, γεμάτη ποικιλία από χαρακτήρες, κρατώντας μονάχα τους Harley Quinn, Rick Flag, Captain Boomerang του Jai Courtney και Amanda Waller της Viola Davis από την πρώτη ταινία, βάζοντας πλάι τους αρκετούς μη διαφημισμένους οι οποίοι όμως ήδη παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Με βάση το τελευταίο του tweet μάθαμε πόση ώρα θα έχει η ταινία και το πόσο «χορταστική» θα είναι.

 

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το «The Suicide Squad»;

Σύμφωνα με την πλοκή οι αγαπημένοι μας κατάδικοι θα βρεθούν ως ομάδα αυτοκτονίας στο νησί Corto Maltese προκειμένου να ανατινάξουν τη φυλακή Jotunheim, αλλά σύντομα θα βρεθούν προ μεγάλης εκπλήξεως αφού όπως φαίνεται και στο τρέιλερ, ο γιγάντιος Starro κάνει μετά από πολλά χρόνια αναμονής (και προς ιδιαίτερης χαράς των φανς) την είσοδό του στο DCEU. Βέβαια ο James Gunn αποκάλυψε πως πρέπει να περιμένουμε παραπάνω villains από τον γιγάντιο αστερία που μπορεί να ελέγχει το μυαλό όποιου έρχεται σε επαφή.

 

 

Πέραν αυτού όμως υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί χαρακτήρες για τους οποίους φαίνεται πως έχει δοθεί ξεχωριστή σημασία, όπως ο Peacemaker του John Cena, ο Bloodsport του Idris Elba αλλά και ο King Shark του Sylvester Stallone μας υπόσχονται ότι αυτή η do-or-die αποστολή θα μας μείνει για τα καλά στο μυαλό.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι ένα franchise στα ασφαλή χέρια του James Gunn μας γεμίζει με σιγουριά ότι κάτι καλό ετοιμάζεται και στη Suicide Squad αξίζει ένα καλό sequel το οποίο όμως θα τελέσει χρέη reboot. Εδώ στο «Arrow» μπόρεσαν να τη δείξουν με εντυπωσιακό τρόπο, υπό τη ματιά του James Gunn μάλλον έχουμε (και δίκαια) μεγάλες προσδοκίες, από ένα τραυματισμένο franchise που από το trailer και μόνο δείχνει πολύ καλύτερο από την ταινία-έκτρωμα του 2016.

H ανανεωμένη «Suicide Squad» του James Gunn ετοιμάζεται να δει το «φως» στις 6 Αυγούστου του 2021, από την διαδικυακή πλατφόρμα του HBO Max.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved