Εγκλήματα: Θέλουμε άραγε άλλο ένα reunion στην Ελληνική τηλεόραση;

Μετά τα Φιλαράκια έρχονται και τα δικά μας Εγκλήματα αλλά λίγο διαφορετικά. Eμείς τι λέμε γι’ αυτό;

Ποιος δεν θυμάται μία από τις πιο λαχταριστές και αστείες σειρές της Ελληνικής τηλεόρασης; Τα Εγκλήματα άφησαν ιστορία και θα τα βλέπουν ακόμα για πολλά χρόνια σε επαναλήψεις στην τηλεόραση. Είναι μία σειρά αγαπημένη που πάντα μας άφηνε με ένα χαμόγελο στο στόμα.

Οι πρωταγωνιστές των Εγκλημάτων ήταν ένας κι ένας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και πολύ αστεία πρόσωπα; Κανείς. Και οι καταστάσεις που ζήσαμε; Απίστευτες. Με ένα σενάριο που πραγματικά σε έκανε να θέλεις να τα βλέπεις ξανά και ξανά.

 

 

Εσύ όμως θυμάσαι τους χαρακτήρες; Εμείς θα τους επισκεφτούμε έναν, έναν για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σου:

Φλώρα Μητροπούλου – Μουσουτσάνη: Η Φλώρα (Υρώ Μανέ) κατάγεται από το Κατάκολο Ηλείας, αλλά μετακόμισε στην Αθήνα. Ο πατέρας της είναι συνταξιούχος χωροφύλακας. Η Φλώρα είναι γύρω στα 35 και παντρεμένη με τον Αχιλλέα Μητρόπουλο, τον οποίο γνώρισε σε ένα εφηβικό πάρτι που είχε διοργανώσει η φίλη της Δέσποινα. Διατηρεί με τον Αχιλλέα, κατάστημα που πουλάει νυχτικά και εσώρουχα.

Αλέκος Παπαδήμας: Ο Αλέκος (Κώστας Κόκλας) είναι συνομήλικος της Φλώρας και παλιό της φλερτ, νυμφευμένος με τη Σωσώ. Είναι κρεοπώλης, έχοντας κληρονομήσει από τον πεθερό του το σπίτι που ζει με τη γυναίκα του στην οδό Λακωνίας στους Αμπελόκηπους και το κρεοπωλείο του στην Κυψέλη. Στο χασάπικο έχει ένα παραγιό, τον Μιχαλάκη.

Αχιλλέας Μητρόπουλος: Ο Αχιλλέας (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) είναι ο άκακος και στείρος σύζυγος της Φλώρας. Διατηρεί ένα μικρό κατάστημα γυναικείων εσωρούχων στην οδό Αχαρνών. Μένει σ' ένα τριάρι στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, με τη σύζυγό του Φλώρα, τον κατάκοιτο πατέρα του Αριστείδη και τη Μάχη που προσέχει τον πατέρα του.

Σωσώ Παπαδήμα: Η Σωσώ (Καίτη Κωνσταντίνου) είναι σύζυγος του Αλέκου. Είναι πονηρή, σατανική, και ακολουθεί μια προσεκτική προσέγγιση των πραγμάτων. Οι σχέσεις της με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, δεν είναι και οι καλύτερες, καθώς δεν ενδιαφέρεται για αυτούς. Η Σωσώ δεν είναι ευχαριστημένη με τον Αλέκο και σχεδιάζει συνεχώς πώς να τον σκοτώσει, έχοντας καταλάβει πως εκείνος την απατά.

 

 

Κορίνα Μητροπούλου – Κουτσούμπα: Η Κορίνα (Μαρία Καβογιάννη) είναι αδελφή του Αχιλλέα, κόρη του Αριστείδη. Από μικρή την είχε χάσει η οικογένειά της, αφού είχε μπλέξει με τον υπόκοσμο, που την προώθησε να γίνει ιερόδουλη. Αχόρταγη για άνδρες, ιδιαίτερα αυθόρμητη, αφελής, έχει οικειότητα με όλους. Κατάφερε να κάνει μια μικρή περιουσία με τη δουλειά της.

Μάχη Καραθάνου: Η Μάχη (Σούλα Αθανασιάδου) είναι μια ηλικιωμένη κυρία που φροντίζει τον κατάκοιτο πατέρα του Αχιλλέα, Αριστείδη. Σοφή, διορατική και έξυπνη, βοηθά τη Φλώρα σε όλες τις καταστάσεις, βρίσκοντάς της δικαιολογίες. Ωστόσο, πότε-πότε κοιτάει και το δικό της συμφέρον, προσπαθώντας να αποσπάσει μέρος της κληρονομιάς του Αριστείδη Μητρόπουλου ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που του παρέχει.

Αριστείδης Μητρόπουλος: Ο Αριστείδης (Αθηνόδωρος Προύσαλης), του Αχιλλέα και της Ευδοξίας, είναι ο κατάκοιτος πατέρας του Αχιλλέα και της Κορίνας. Είναι συνταξιούχος κουρέας, που έχει νυμφευθεί δυο φορές και έχει τρία παιδιά. Δύο από τον πρώτο του γάμο, τον Αχιλλέα και την Κορίνα, και ένα εξ αγχιστείας από τον δεύτερο.

Μιχαλάκης Ρούπακας: Ο Μιχαλάκης (Σταύρος Νικολαΐδης) είναι ο παραγιός του Αλέκου στο χασάπικο. Είναι ευαίσθητος, καλόψυχος, φιλήδονος και έμπιστος φίλος του Αλέκου, ενώ συχνά καβγαδίζει με τη γυναίκα του αφεντικού του, τη Σωσώ. Μένει σε μια εσωτερική γκαρσονιέρα στον τελευταίο όροφο κάποιας πολυκατοικίας

Πέπη: Η Πέπη (Φωτεινή Μπαξεβάνη) είναι φίλη και γειτόνισσα της Σωσώς. Η Πέπη είναι αφελής, άγεται και φέρεται από τη Σωσώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο χαρακτήρας της γίνεται πιο καχύποπτος και είναι συνεργός σε διάφορες δολοπλοκίες της φίλης της. Κατοικεί στους Αμπελόκηπους στην οδό Λακωνίας 8.

Τζώνυ: Ο Τζώνυ (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) είναι ο μονάκριβος γιος της Μάχης. Έχει μεγάλη αδυναμία στο γυναικείο φύλο, είναι ευδιάθετος και έχει ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Σπούδαζε στο Λονδίνο και γύρισε στην Ελλάδα. Είχε σχέση με την Αγγλίδα Τζόαν, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Άρη. Ο Τζώνυ καταφέρνει και εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως τον μετέπειτα πατριό του Αριστείδη, τη Φλώρα, την Κορίνα, τον Αχιλλέα, ακόμα και τη Σωσώ.

 

 

Στην επανένωση θα βρεθούν μόνο τρεις από τους βασικούς χαρακτήρες, σε μία άλλη σειρά της ΕΡΤ. Σύμφωνα με τις φήμες η Υρώ Μανέ έχει δεχτεί πρόταση προκειμένου να παίξει του χρόνου σε ορισμένα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ  «Η τούρτα της μαμάς», στην οποία παίζουν ήδη η Καίτη Κωνσταντίνου και ο Κώστας Κόκλας.

Ναι, μάλλον δεν θα δούμε ένα ίδιο reunion όπως εκείνο στα Φιλαράκια και μάλλον είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Μα πως είναι δυνατόν να ξεπεραστεί κάτι τόσο τέλειο, όσο εκείνο το σενάριο των πρώτων Εγκλημάτων; Μάλλον αδύνατον…εσύ όμως τι θα ήθελες;

Εσύ θα ήθελες να δεις μία επανένωση της σειράς Εγκλήματα στη Ελληνικής τηλεόραση;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved