Ο Richard Branson σηκώνει το γάντι και δηλώνει πως θα είναι αυτός που θα πάει πρώτος στο διάστημα

Από τον Elon Musk περιμέναμε απάντηση στον Jeff Bezos και τελικά μπαίνει σφήνα ο Βρετανός.

Η κόντρα των δισεκατομμυριούχων για το ποιος θα προλάβει να βρεθεί πρώτος στο διάστημα θυμίζει τον ανταγωνισμό ΗΠΑ και ΕΣΣΔ για την κατάκτηση του διαστήματος και το Space Race. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από όταν ανακοίνωσε ο Jeff Bezos το ταξίδι του στο διάστημα για τις 20 Ιουλίου. Με τον Richard Branson να ανακοινώνει πως σκοπεύει να τον προλάβει και πάει αυτός πρώτος στις 4 Ιουλίου.

 

 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Parabolic Arc, η Virgin Galactic σκοπεύει να πραγματοποιήσει πτήση του VSS Unity SpaceShipTwo με επιβάτη τον Richard Branson κατά τη διάρκεια της εθνικής γιορτής των Αμερικάνων. Δηλαδή 16 ολόκληρες πριν τον Jeff Bezos, κλέβοντας τη μπουκιά από το στόμα. 

 

 

H έκθεση είναι προϊόν διαρροής και όταν κλήθηκε να τη σχολιάσει η Virgin Atlantic αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την έκθεση. Δίνοντας την αίσθηση πως ο Branson ήθελε να ετοιμάσει κάποιου είδους έκπληξη. Σύμφωνα με την ίδια εκθεση, η Virgin Galactic πρόκειται να αποκτήσει άδεια διαστημικών πτήσεων από τις ομοσπονδιακές αρχές στις αρχές του Ιουλίου κάτι που κάνει πιθανό το σενάριο της πτήσης την 4η Ιουλίου. 

 

 

Από τη στιγμή που μπήκε και ο Branson σε αυτή την κούρσα ημερών για την πρωτιά, αυξάνεται η πίεση προς τον Elon Musk. Θεωρητικά η SpaceX είναι η πιο έμπειρη ανάμεσα στις ιδιωτικές διαστημικές όπως η Blue Origin και Virgin Galactic, όμως ο Musk δεν φαίνεται να σηκώνει το γάντι για την ώρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved