Στο διάστημα μεταφέρεται η κόντρα του Jeff Bezos με τον Elon Musk

Tο παιδικό του όνειρο για ένα ταξίδι στο διάστημα σκοπεύει να υλοποιήσει ο δισεκατομμυριούχος.

Η πρόωρη συνταξιοδότηση στους άντρες συνηθίζεται να συνδυάζεται με την πραγματοποίηση κάποιου απωθημένου. Στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις έχουμε την αγορά κάποιας Lamborghini σε πορτοκαλί ή κίτρινο, όμως όταν η περιουσία σου ξεπερνά τα 200 δις, χρειάζεσαι κάτι πιο εμβληματικό. 

Ο ιδρυτής της, και σε λίγο καιρό πρώην CEO, της Amazon, με μία ανάρτηση στο Instagram ανακοίνωσε πως ένα όνειρό του από όταν ήταν 5 ετών, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Στις 20 Ιουλίου θα ταξιδέψει στο διάστημα μαζί με τον αδερφό του και καλύτερό του φίλο. Έτσι θα γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα ξεπεράσει τα όρια της στρατόσφαιρας του πλανήτη μας αφήνοντας πίσω τους άλλους τρεις φιλόδοξους βαθύπλουτους ταξιδευτές. Οι Elon Musk, Richard Branson και Yusaku Maezawa θα υποχρεωθούν να δουν τον Jeff  Bezos στην τηλεόραση να ταξιδεύει στο διάστημα καθώς περιμένουν τη σειρά τους.

 

 

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον Bezos σε αυτό το ταξίδι, είναι να αλλάξει η οπτική του για τον πλανήτη. Κοιτάζοντας τον πλανήτη από το διάστημα είναι πιο εύκολο να τον αντιληφθείς ως ολότητα, χωρίς σύνορα, με κοινά προβλήματα. Ο συνταξιδιώτης του Mark Bezos δήλωσε έκπληκτος. Πάντα ήξερε το παιδικό όνειρο του αδερφού και ήταν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα ταξιδέψει στο διάστημα, όμως δεν περίμενε ότι θα ήταν και ο πρώτος.

 

 

Το ταξίδι του New Shephard της Blue Origin θα κάνει ένα ταξίδι διάρκειας μόλις 11 λεπτών σε υψόμετρο λίγο πάνω από τα 100 χλμ. Μόλις ξεπεράσει τη γραμμή Karman, που έχει οριστεί ως σύνορο του διαστήματος, οι επιβαίνοντες θα ζήσουν για τρία λεπτά την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν και πάλι προς τη Γη σε ένα ταξίδι 7 λεπτών. Μόλις η κάψουλα προσεγγίσει το δυτικό Τέξας, θα ανοίξει το αλεξίπτωτο και η προσγείωση θα ολοκληρωθεί εντός 3 λεπτών. 

Το πλήρωμα του New Shepherd θα είναι τριμελές και δεν θα έχει πιλότο καθώς θα ελέγχεται πλήρως από τη Γη. Το τρίτο μέλος του πληρώματος δεν είναι ακόμα γνωστό, αν και θα είναι σίγουρα κάποιος δισεκατομμυριούχος. Η τρίτη θέση δημοπρατείται αυτή τη στιγμή από μια φιλανθρωπική οργάνωση και αυτή τη στιγμή έχει πιάσει τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Το μόνο που μένει να μάθουμε μέσα στον επόμενο μήνα είναι αν ο Elon Musk θα αντέξει να μην είναι αυτός ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα ταξιδέψει στο διάστημα. Όλο και κάποιο SpaceX θα έχει διαθέσιμο στο «γκαράζ» του αν θέλει να προλάβει τον Jeff Bezos.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved