Οι φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις την αϋπνία

Η φύση μας έχει δώσει τα όπλα και για αυτό το πρόβλημα της σύγχρονης καθημερινότητας.

Αν ξυπνάς κάθε μέρα πιο κουρασμένος από ότι όταν έπεσες για ύπνο φταίει το ότι δεν κοιμάσαι καλά ή/και αρκετά. Αν έχεις εστιάσει το πρόβλημα στο ότι δεν συμπληρώνεις το απαραίτητο 8ωρο ύπνου, μην αγχώνεσαι γιατί δεν είσαι ο μόνος. Στους αγχώδεις και γρήγορους ρυθμούς που ζούμε οι περισσότεροι, η αϋπνία είναι ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά όχι άλυτο. 

 

 

Όπως συμβαίνει με μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας, ο φυσικός τρόπος αντιμετώπισής τους είναι και ο καλύτερος. Είναι καλύτερο για το σώμα σου και για την τσέπη σου. Ειδικά τα χαλαρωτικά ροφήματα είναι πάμφθηνα και εκτός από εύκολο ύπνο προσφέρουν και μια ρουτίνα ευεξίας πριν πέσεις στο κρεβάτι. Στις φωτογραφίες θα δεις τα σημαντικότερα από αυτά.

 

 

Η αϋπνία μπορεί να φαντάζει με μια μικρή ενόχληση που απλά σε κάνει να νιώθεις κουρασμένος το επόμενο πρωί, όμως είναι προάγγελος πολύ σοβαρότερων προβλημάτων. Η ανάπτυξη αγχωδών διαταραχών είναι άμεσα συνδεδεμένες με την έλλειψη ύπνου. Εκτός από προβλήματα ψυχικής υγείας, η αϋπνία έχει συνδεθεί ακόμα και με τον διαβήτη και της καρδιαγγειακές παθήσεις. Ένας καλός 8ώρος ύπνος είναι το λιγότερο που οφείλεις στον εαυτό σου μετά από μια δύσκολη μέρα.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved