JJ Harrison  Γεννήθηκαν για πρώτη φορά Διάβολοι της Τασμανίας στην Αυστραλία μετά από χιλιάδες χρόνια

Για πάνω από 3000 χρόνια οι Διάβολοι της Τασμανίας είχαν εξαφανιστεί από την ηπειρωτική χώρα και τώρα γεννήθηκαν 7 νεογνά στη φύση για πρώτη φορά.

Οι Διάβολοι της Τασμανίας εξαφανίστηκαν από την Αυστραλία όταν έφτασε εκεί ένα άγριο είδος σκύλου, του Ντίνγκο, μαζί με μια μεταδοτική μορφή καρκίνου που χτύπησε ξαφνικά τον πληθυσμό του παράξενου αυτού ζώου και τον μείωσε κατά 90%

 

 

Από τότε ζει αποκλειστικά στο νησί της Τασμανίας, από όπου και πήρε το όνομά του και εμείς το γνωρίσαμε περισσότερο ως οξύθυμο χαρακτήρα των Looney Tunes. H  φιλοζωική οργάνωση Aussie Ark ανφέρει πως υπάρχουν πλέον 26 Διάβολοι της Τασμανίας στην ηπειρωτική Αυστραλία με τους 11 από αυτούς να ζουν πλέον ελεύθεροι στη φύση. Από αυτούς γεννήθηκαν και οι 7 νέοι Διάβολοι που δεν ξεπερνούν σε μέγεθος τα 4-5 εκατοστά ως νεογέννητα. 

 

 

Στον κατεξοχήν τόπο κατοικίας τους, στην Τασμανία, ζουν περίπου 25.000 Διάβολοι και είναι ακόμα απειλούμενο είδος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σαρκοφάγο μαρσιποφόρο στον κόσμο και η συμπεριφορά του μοιάζει με τον Taz που γνωρίσαμε στα Looney Tunes. Είναι κοντόχοντρα και μυώδη ζώα, εξαιρετικά θορυβώδη και άγρια όταν τρώνε. Οι διασώστες ελπίζουν πως με την άφιξή τους και πάλι στη φύση θα συμβάλουν στη φυσική ισορροπία των απειλούμενων ειδών. Ως θηρευτές θα κυνηγήσουν άλλα άγρια ζώα που επιτίθενται σε προστατευμένα ζώα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved