Ποια χώρα της Ευρώπης έχει τις περισσότερες ζυθοποιίες ανά κάτοικο;

Πολύ χαμηλά η Ελλάδα στην κατάταξη και κάτι πρέπει να κάνουμε γι’αυτό. 

Σύμφωνα με το infographic της statista, η Ελβετία δεν έχει μόνο τράπεζες και ρολόγια, αλλά και πάρα πολλές ζυθοποιίες. Στην Ελβετία αναλογούν 120 ζυθοποιίες ανά εκατομμύριο κατοίκων, ενώ η Σλοβενία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση ακολουθεί με πολύ μεγάλη διαφορά και μόλις 46. 

 

Λογική η τρίτη θέση της Τσεχίας με 46 ζυθοποιίες, αφού είναι η χώρα με την υψηλότερη κατα κεφαλή κατανάλωση μπίρας στον κόσμο. Παρά τα στερεότυπα που ακολουθούν τους Γερμανούς και την κουλτούρα της μπίρας που τους ακολουθεί, με μόλις 19 ζυθοποιίες ανά εκατομμύριο κατοίκων δεν τους λες και ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς.

 

 

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά, με μόλις 4 ανά εκατομμύριο κατοίκων. Μια ένδειξη ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για την πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη. Τα στοιχεία είναι το 2018 και η εντυπωσιακή επίδοση της Ελβετίας είναι η ξαφνική άνθηση που γνώρισε η μόδα της μικροζυθοποιίας στη χώρα. Μια τάση που άρχισε να παίρνει τα πάνω της και στη χώρα μας με αποτέλεσμα να ελπίζουμε σε μια γρήγορη βελτίωση της κατατάξής μας στον ευρωπαϊκό χάρτη της μπίρας. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved