Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τα skinny jeans και τη χαίτη λασπωτήρα

Είναι ίσως η πρώτη φορά που κάποια απόφαση του Kim Jong-un βγάζει νόημα, μήπως είναι σημάδι για ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο;

Σύμφωνα με κεντρικό άρθρο Rodong Sinmun, της επίσημης εφημερίδας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών της Κορέας, aka του Kim Jong-un το ίδιου δηλαδή, η επαγρύπνηση απέναντι στον εκφυλισμό που επιφυλάσσει ο καπιταλιστικός τρόπος ζωής χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Συνεπώς μια σειρά από μη σοσιαλιστικές μόδες όπως η χαίτη λασπωτήρας, τα skinny jeans και τα piercings κρίνονται ως ακατατάλληλα και γι’αυτό απαγορεύονται. 

 

 

Στο άρθρο υπάρχει και μία λίστα με τα 15 εγκεκριμενα κουρέματα από το καθεστώς ώστε να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση με τον μπαρμπέρη. Στις απαγορεύσεις εντάσσονται ακόμα και τα t shirt με μεγάλες στάμπες και μπράντες δημιουργώντας ένα αμήχανο cocktail απαγορεύσεων.

 

Αντίστοιχες απαγορεύσεις που ήθελαν να περιορίσουν τη δυτική επιρροή υπήρχαν και στη Ανατολική Ευρώπη μέχρι το 1990, αλλά με δύο σημαντικές διαφορές. Όταν οι Βορειοκορεάτες λένε ότι κάτι απαγορεύεται το εννοούν και δεν παίζει απλά κάποια επίπληξη. Το άλλο περίεργο είναι ότι στην Ανατολική Ευρώπη τους ενοχλούσε η σύγχρονη μόδα. Στη Βόρεια Κορέα φαίνεται πως τους ενοχλούν μόδες οι οποίες δεν είναι μόνο ξεπερασμένες, αλλά τα σύγχρονα editorial μοδας τα καταδικάζουν στο πυρ το εξώτερον. Ειδικά τα skinny jeans είναι το καυτό debate μεταξύ millennials και gen z, με την τελευταία να απορρίπτει μια για πάντα τα skinny jeans στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. 

 

 

Το ερώτημα τώρα είναι αν αυτοί που βγάζουν τις απαγορεύσεις στη Βορεια Κορέα ακολοθούν τις τελευταίες τάσεις της μόδας ή μήπως τις μαθαίνουν από τον Internet Explorer και γι’αυτό κυνηγούν όσους έχουν χαίτη λασπωτήρα;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved