Οι κάλπικες Χρυσές Σφαίρες του Χόλιγουντ

Η έρευνα των Los Angeles Times αποκάλυψε ποιοι δίνουν τα βραβεία. Και δεν ήταν αυτοί που όλοι νόμιζαν.

Παρότι ο Tom Cruise δεν υπήρξε ποτέ ένας από τους αγαπημένους μας ηθοποιούς, τελευταία έχει προβεί σε κινήσεις που μας έχουν κάνει να τον αγαπήσουμε λίγο περισσότερο. Πριν λίγους μήνες στα γυρίσματα του νέου Mission Impossible, είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους στην παραγωγή, πως δεν θα δεχτεί ούτε μία περίπτωση ανθρώπου που δεν θα τηρήσει τους κανόνες για τον  Covid-19. Σε περίπτωση που το ξεχάσατε, είναι αυτό εδώ το βίντεο.

 

Η αποκάλυψη των Los Angeles Times

Τώρα, μετά τα γεγονότα με την επιτροπή του HFPA (Hollywood Foreign Press Association), ο Cruise αποφάσισε να δείξει πως κρύβει μέσα του έναν μικρό Ethan Hunt. Με την αποκάλυψη των Los Angeles Times,  ηθοποιοί, κανάλια και sitcoms, έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας να υπάρξει κάθαρση μέσα στην επιτροπή, που όπως προκύπτει αποτελείται από ανθρώπους μη ειδήμονες στον χώρο της ψυχαγωγίας και των ταινιών. Η επιτροπή που αποτελείται από 87 μέλη σε όλο τον κόσμο, δεν περιέχει κανέναν Αφρικανό ή Αφροαμερικανό κριτικό τέχνης, ενώ στις τάξεις του βρίσκει κανείς ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή με το αντικείμενο – οι Los Angeles Times αναφέρουν άτομα όπως τον πρώην bodybuilder Alexander Nevsky και την Yola Czaderska-Hayek που είναι μόνο γνωστή για την αγάπη τους προς τις γούνες και τα κοσμήματα. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τους ηθοποιούς να αναρωτηθούν το βασικό: Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που μοιράζουν τα βραβεία;

SCARLET

Ο δικός μας Tom Cruise

Με τις αποκαλύψεις να πληθαίνουν o Tom Cruise πήρε θέση και επέστρεψε τις Χρυσές Σφαίρες του, ενώ τοποθετήθηκε και για τα σεξιστικά που κατήγγειλε η Scarlett Johansson από μέλη της επιτροπής, αναφέροντας μάλιστα πως αγγίζουν τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης. Την ηθοποιό, εκτός από τον Tom Cruise, έχει στηρίξει και ο Mark Rufallo, το Netflix, η WarnerMedia και έχουν αναφέρει χαρακτηριστικά πως θα μποϊκοτάρουν τα βραβεία αν δεν υπάρξει κάθαρση και επανασύσταση της επιτροπής. Μέσα σε όλα, το δίκτυο NBC, αρνήθηκε να προβάλλει ξανά την βράβευση των Χρυσών Σφαιρών μετά τις αποκαλύψεις.

Και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι

Μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να παραλειφθεί και η αναφορά της ουσιώδη και αληθινής δημοσιογραφίας. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι έχουν καταγγείλει πως υπήρχε εδώ και χρόνια μία κλειστή νόρμα, με τα μέλη της επιτροπής να μιλούν σε συγκεκριμένους και μόνο δημοσιογράφους της αρεσκείας τους. Είναι ένα θέμα που ήδη εξετάζει το IFJ όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, της διατήρησης της γνώμης και του μποϊκοτάζ από αυτή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved