Εμβόλια και δωρεάν ξενάγηση στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα

Έναν ευφάνταστο τρόπο σκέφτηκαν οι Ρουμάνοι για να τονώσουν την τουριστική κίνηση και το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας.

Σε μία προσπάθεια των ρουμανικών αρχών να πείσουν όλο και περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν δεκάδες σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος μετατράπηκαν σε εναλλακτικά εμβολιαστικά κέντρα. Μεταξύ διαφόρων μουσείων και ιστορικών κτιρίων όπως η εθνική βιβλιοθήκη, την παράσταση φυσικά κλέβει το κάστρο του Bran. 

Ο μύθος θέλει το κάστρο αυτό που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα Καρπάθια όρη να είναι το σπίτι του Κόμη Βλαντ Τέπες, περισσότερο γνωστό σαν Δράκουλα. Πλέον είναι σχεδόν σίγουρο πως ο το ιστορικό πρόσωπο που γέννησε τον μύθο με τα αμέτρητα παλουκώματα δεν έζησε ποτέ σε αυτό το κάστρο, Όμως ήταν αυτό το κάστρο που ενέπνευσε τον Bram Stoker για να γράψει το ομώνυμο μυθιστόρημα.

 

 

Πλέον στο κάστρο του Bran το μοναδικό παλούκωμα που γίνεται είναι με εμβόλια που σώσουν ζωές. Με το πέρας του εμβολιασμού στους εμβολιασμένους δίνεται η δυνατότητα για μια μία δωρεάν ξενάγηση στη φημισμένη αίθουσα των βασανιστηρίων καθώς κι ένα χιουμοριστικό πιστοποιητικό που μαζί με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, υπόσχεται πως θα είναι καλοδεχούμενοι στο κάστρο του Δράκουλα για τα επόμενα 100 χρόνια.  

Αυτά τα ειδικά «πολιτιστικά» εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν επικουρικά μαζί με τα 24ωρα κέντρα που έχει στήσει η ρουμανική κυβέρνηση και σαν στόχο έχει να πείσει όσους διστάζουν ή δεν μπορούν να κλείσουν ένα online ραντεβού στην εμβολιαστική πλατφόρμα. 

 

Από τα 19 εκατομμύρια Ρουμάνων, τα 3,6 έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση. Οι ρουμανικές αρχές ευελπιστούν ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου αυτό το νούμερο θα φτάσει τα 5 εκατομμύρια. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved