To Superbad είναι η πιο αστεία ταινία όλων των εποχών σύμφωνα με την επιστήμη

Μαζί με την εξήγηση και οι ταινίες που συμπληρώνουν τη δεκάδα του γέλιου.

Ο άνθρωπος δεν θα σταματήσει ποτέ να ψάχνει τρόπους να ποσοτικοποιήσει μεγέθη τα οποία δεν γίνεται να μετρηθούν. Από την ομορφιά μέχρι το πόσο αστεία είναι μια ταινία είναι ζητήματα που δεν θα σταματήσουν να μας απασχολούν. Εκτός από την αδυναμία της μέτρησης υπάρχει πάντα και η δυσκολία της αντικειμενικότητας. Το ποιο είναι το πιο όμορφο αυτοκίνητο ή η πιο αστεία ταινία είναι καθαρά θέμα γούστου και οι συνήθεις λίστες με στατιστικά στοιχεία είναι το μοναδικό υποκατάστατο αυτών μετρήσεων.

 

 

Οι υπεύθυνοι του OnBuy Movies επιχείρησαν μια διαφορετική προσέγγιση αντλώντας στατιστικά στοιχεία από το IMDB προκειμένου να βρουν την πιο αστεία ταινία όλων των εποχών. Αρχικά μάζεψαν όλες τις ταινίες με βαθμολογία πάνω από 6, δηλαδή 125 κωμωδίες. Στη συνέχεια κατέγραψαν πόσες φορές καταγράφονται στις κριτικές των μελών λέξεις όπως αστεία, γέλιο και τα παράγωγά τους και τις κατέταξαν με βάση τα ευρήματα αυτά.

 

 

Από την άλλη το Forbes, στη δική του προσπάθεια να κατατάξει τις πιο αστείες ταινίες όλων εποχών χρησιμοποίησε ένα άλλο μέτρο σύγκρισης. Μετρώντας αστεία ανά λεπτό στην κορυφή βρέθηκε το Airplane! με τον Leslie Nielsen. Το Superbad μπορεί να μην κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή αυτής της λίστας, όμως κατέλαβε την αξιοθαύμαστη 4η θέση ανάμεσα σε ταινίες μεγαθήρια. Η αναλυτική λίστα με τις 10 πιο αστείες ταινίες όλων των εποχών με βάση τα αστεία ανα λεπτό στη gallery που ακολουθεί.

 

 

Όποια κι αν είναι η «επιστημονική» επίδοση του Superbad στην κλίμακα του γέλιου, δεν παύει να είναι μια από τις πιο επιδραστικές ταινίες της ποπ κουλτούρας των millennials. To σενάριο που έγραψαν οι Seth Rogen και Evan Goldberg ράφτηκε πάνω στους Jonah Hill, Michael Cera, Emma Stone, και Christopher Mintz-Plasse. Ακόμα και μετά από 15 χρόνια παραμένει φρέσκια και ζωντανή με τον McLovin να είναι ακόμα ο πιο εναλλακτικά cool χαρακτήρας που έχει εμφανιστεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved