Μετά το εμβόλιο ενδείκνυται να πιεις ένα ποτό

Η ευτυχής συγκυρία ταυτόχρονου ανοίγματος των μπαρ και του εμβολιασμού για τις ηλικίες 30-39 θα οδηγήσει πολύ κόσμο για ένα ποτό μετά το εμβόλιο.

Πραγματικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος συγχρονισμός για αυτές τις δύο ευχάριστες ειδήσεις. Δεν χρειάζονται οι μαντικές ικανότητες της Πυθίας για να προβλέψει κανείς το τι θα γίνει στα μπαρ τώρα που άρχισαν οι εμβολιασμοί. Το αίσθημα της ανακούφισης κι ενός βάρους που φεύγει από πάνω μας θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια για ένα ποτό, ίσως και δύο, στο αγαπημένο μας στέκι με τους κολλητούς μας έστω και υπό περιορισμούς. 

Ο ασυγκράτητος ενθουσιασμός μπορεί να κρατηθεί μόνο από τις πιθανές αντενδείξεις τις οποίες μπορεί να έχει το αλκοόλ στη δράση του εμβολίου. Τα καλά νέα είναι ότι το αλκοόλ δεν κάνει το εμβόλιο λιγότερο αποτελεσματικό, τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι ένα-δυο ποτά κάνουν και καλό μάλιστα.

Μια μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα μειώνοντας κάποια πιθανή φλεγμονή. Το μετριοπαθής όμως τονίζεται στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στους Times και προειδοποιεί όσους επιχειρήσουν να το τσούξουν λίγο παραπάνω. 

 

 

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, πέρα από τις ήδη γνωστές επιπτώσεις που έχει στην υγεία, μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μεσοπρόθεσμα μάλιστα μπορεί να εμποδίσει και την ίδια τη δράση του εμβολίου καθιστώντας άχρηστο τον εμβολιασμό.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραγωγή αντισωμάτων είναι μια διαδικασία που παίρνει αρκετό καιρό στο σώμα μας. Στο μεσοδιάστημα η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κάνει το σώμα μας να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στηνα αντιμετώπιση των επιπτώσεων του αλκοόλ στον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να μην παράγει αντισώματα το ανοσοποιητικό μας. 

 

 

Σύμφωνα με τον ερευνητή του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Ilhem Messaoudi, η λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση φλεγμονών και λοιμώξεων του κυκλοφορικού και κατά τον εμβολιασμό αυτό είναι κάτι που το χρειαζόμαστε. Οι ίδιες έρευνες όμως έχουν δείξει πως το αλκοόλ πρακτικά εξουδετερώνει κάθε είδους εμβολιασμό.

Με την άδεια των ειδικών λοιπόν, μπορούμε να πιούμε αμέριμνοι το ποτό μας όντας σίγουροι πως κάνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικό το εμβόλιο που μόλις κάναμε. Τώρα για την κατάχρηση δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο, θα πρέπει να την αποφεύγουμε έτσι κι αλλιώς και τώρα έχουμε έναν ακόμα σοβαρό λόγο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved