Μαθήματα καλής συμπεριφοράς προς τον ψήστη του Πάσχα

Ο άνθρωπος που θα εργαστεί για όλους μας, απαιτεί τον ανάλογο σεβασμό.

Καλό είναι να θυμόμαστε αυτό: Μέρες τέτοιες εορταστικές και πασχαλινές, υπάρχει πάντα κάποιος που θα θυσιαστεί για να καλοπεράσουμε οι υπόλοιποι την Κυριακή του Πάσχα. Τόσο απλά. Είναι εκείνος που θα αφήσει το καθισιό και την ευχαρίστηση και θα φροντίσει να βάλει τα κάρβουνα και να ψήσει. Είναι ο ήρωας της ημέρας. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για εκείνον είναι να προσέχεις τι θα του πεις. Ο ψήστης θα μας θρέψει, αλλά και εκείνος τρέφεται από τον σεβασμό μας.

 

 

Δεν του λες τι να ψήσει. Όταν είσαι καλεσμένος, μην του πας κρέας. Πήγαινε με μπίρες, με κρασιά, με γλυκά. Ο ψήστης που δεν είναι χθεσινός, έχει κάνει το κουμάντο του και δεν θέλει παρείσακτους. Μόνο καλεσμένους.

Δεν θέλει να του λες «αυτό το κάνεις λάθος». Για να πηγαίνεις και να τρως κάθε χρόνο, κάτι κάνει σωστά. Οπότε απλά κοίταξε να μιλήσεις για κάτι άλλο. Αν πάλι έχεις πάει σε άνθρωπο που δεν έχει ξαναψήσει για σένα 1) κακό του κεφαλιού σου και 2) οι κανόνες ευγένειας λένε πως δεν είσαι εκεί για να κάνεις τον έξυπνο. Άλλωστε αν δεν φας, δίνεις πολύ καλύτερο μήνυμα.

Θέλει να του φέρνεις μπίρα. Ο άνθρωπος που παίρνει σοβαρά τον ρόλο του, δεν αφήνει τα κάρβουνα και χρειάζεται τακτικό refilling σε ποτό. Κυρίως μπίρα. Πρέπει να υπάρχει ένα ποτήρι που να γεμίζει συνέχεια για τις ανάγκες του.

Θέλει βοήθεια για να βάλει τα κάρβουνα, όχι για να του πεις πως να ανάψει.

Θέλει παρέα. Δεν έχει ταβέρνα, σπίτι έχει με αποστολή να σας ταΐσει. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να του προσφέρεις την παρέα σου.

 Τα υπόλοιπα στο παρακάτω άλμπουμ:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved