Elon Musk: Στον δρόμο για την κατάκτηση του Άρη κάποιοι θα πεθάνουν

Για το πόσο δύσκολο θα είναι το εγχείρημα των πρώτων ανθρώπων που θα πατήσουν το πόδι τους στον κόκκινο πλανήτη μίλησε ο επικεφαλής του προγράμματος SpaceX.

Ο Elon Musk συνομίλησε με τον ομογενή Peter Diamandis, ιδρυτή του Χ Prize Foundation για τα σχέδια που αφορούν τους πρώτους ανθρώπους που θα κατακτήσουν τον πλανήτη Άρη. Οι σχεδιασμοί της NASA θέλουν τον πρώτο άνθρωπο να πατάει το πόδι του, όχι νωρίτερα από το 2033, όμως ο Elon Musk πιστεύει πως μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες και να στείλει τον πρώτο άνθρωπο πριν το 2026.

 

 

Θα είναι μια δύσκολη πορεία και σίγουρα θα έχει πολλές θυσίες, ακόμα και σε ανθρώπινες ζώες, είπε ο ισχυρός άντρας της Tesla σε μια συζήτηση γεμάτη ρεαλισμό, κυνισμό, αλλά και αισιοδοξία τελικά. Φαντάζεται τους πρώτους ανθρώπους που θα επιχειρήσουν να πάνε στον Άρη με τους πρώτους εξερευνητές όπως τον Shackleton που κατέκτησε την Ανταρκτική. Θα είναι δύσκολα, θα είναι επικίνδυνα και θα είναι ένα πολύ μακρύ ταξίδι, όπως εκείνα στην Ανταρκτική.

Κάποιοι από τους πιονιέρους δεν θα γυρίσουν πίσω ζωντανοί από τον Άρη, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθούμε, είπε ο Musk θυμίζοντας ότι δεν θα είναι μια βόλτα στο πάρκο, αλλά και γιατί δεν το έχει καταφέρει ακόμα ο άνθρωπος. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Diamandis είχε την ευκαιρία να αναλύσει το όραμά του για τον εποικισμό του Άρη.

Υποστήριξε πως για πρώτη φορά στην 4,5 δισεκατομμυρίων ετών ιστορία της, η Γη θα μπορέσει να μεταφέρει μέρος της ζωής της σε κάποιον άλλο πλανήτη. Συμπλήρωσε πως το ανθρώπινο είδος είναι το κυρίαρχο στη Γη και αυτό συνεπάγεται την ευθύνη της διάσωσης των έμβιων οργανισμών σε περίπτωση που η Γη καταστεί μια βιώσιμος πλανήτης. 

 

 

Όντας απαισιόδοξος για το μέλλον του πλανήτη μας πιστεύει βαθιά πως πρέπει από τώρα ως είδος να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την τελευταία του εμφάνιση στο SNL όπου υποστήριξε πως πρέπει να φτιάξουμε μια αυτάρκη αποικία στον Άρη για να διασφαλίσουμε τη διαιώνιση του είδους μας. Αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα επιτεύγματα του Elon Musk, πιστεύουμε ότι αργά η γρήγορα θα τα καταφέρει. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved