American Psycho: Θα το δούμε σύντομα σε τηλεοπτική σειρά

Ο Patrick Bateman επιστρέφει πιο σαδιστής και πιο γοητευτικός από ποτέ.

Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του επικεφαλής της Lionsgate,Kevin Beggs, στο Deadline, το έπος του American Psycho θα αποκτήσει και τηλεοπτική εκδοχή. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την πρώτη φορά που αναφέρθηκε μια μεταφορά της ιστορίας του Patrick Bateman στην τηλεόραση σε μορφή σειράς και φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου ήρθε επιτέλους.

 

 

Ο τίτλος της σειράς θα έχει τίτλο Blindspotting και δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την πλοκή της σειράς. Όμως το 2013, όταν και είχε πέσει και πάλι στο τραπέζι η πρόταση για τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο βιβλίο του Bret Easton-Ellis, το σενάριο ήθελε τον νάρκισσο και σαδιστή χρηματιστή Patrick Bateman να βρίσκεται στα 50 του και να προετοιμάζει τον διάδοχό του στον οποίο και θα μεταλαμπαδεύσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. 

Ο επικεφαλής της Lionsgate αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το αν θα χρησιμοποιήσουν την ίδια σεναριακή ιδέα, όμως υποσχέθηκε μια συναρπαστική ιστορία άξια του αντίκτυπου που είχε το American Psycho.  

Το αυθεντικό American Psycho εκδόθηκε ως βιβλίο το 1991 και βρήκε το δρόμο του στους κινηματογράφους μια δεκαετία αργότερα. Σκηνοθέτης του ήταν η Mary Harron η οποία συνέβαλε και στην προσαρμογή του βιβλίου σε κινηματογραφικό σενάριο μαζί με την Guinevere Turner. Το cast περιλάμβανε, εκτός του καθηλωτικού Christian Bale, τους Willem Dafoe και Jared Leto και αυτομάτως πέρασε ως ταινία στη σφαίρα του cult ως κινηματογραφικό ορόσημο. 

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάποιου είδους επικαιροποίηση του American Psycho. Έχει προηγηθεί το American Psycho 2 με τους Morgan Freeman και Mila Kunis, το οποίο ήταν τόσο κακό που δεν το μίσησαν μόνο οι θεατές, αλλά και η ίδια η Kunis που αναγκάστηκε να το αποκυρύξει. Δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες, παρά μόνο στα video club και προκάλεσε την οργή ακόμα και του συγγραφέα του βιβλίου, Easton-Ellis.

Στη συνέχεια ακολούθησε και μια μετατροπή του σε μιούζικαλ το οποίο δεν ήταν καθόλου κακό και μάλιστα ανέβηκε σε πολλές χώρες. Η μουσικότητα της παράστασης για κάποιους μπορεί να αφαίρεσε κάτι από τη σκοτεινή σάτιρα του American Psycho, όμως αυτή διοχετεύεται σε τόσο μεγάλες ποσότητες σε κάθε σκηνή που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να στερέψη από αυτή. Είμαστε σίγουροι πως στις 10-12 ώρες, που θα είναι η συνολική διάρκεια της σειράς, θα θαυμάσουμε τη μαγεία του American Psycho στην ολότητά του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved