H Helen McCrory των Peaky Blinders πέθανε στα 52 της χρόνια

Τη γνωρίσαμε ως Narcissa Malfoy στη σειρά ταινιών Harry Potter, όμως μας γοήτευσε ως σιδηρά κυρία της οικογένειας Shelby.

Σε ηλικία μόλις 52 ετών έχασε τη μάχη με τη ζωή η Helen McCrory μετά από ηρωική μάχη με τον καρκίνο, ήσυχα στο σπίτι της περιτριγυρισμένη από φίλους και συγγενείς. Την ανακοίνωση έκανε ο σύζυγός της Damian Lewis μέσω Twitter βυθιζοντας στη θλίψη το φιλοθεάμον κοινο.

Παρά τον πρόωρο θάνατό της, η Helen McCrory πρόλαβε να κάνει μια σπουδαία καριέρα σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση. Πριν τη θαυμάσουμε ως Polly Gray, πρόλαβε να παίξει στο Skyfall και στο Hugo του Martin Scorsese. 

 

 

H μεγάλη της αγάπη ήταν φυσικά το θέατρο όπου και σημείωσε μια εξαιρετική πορεία ως σαιξπηρική ηθοποιός πρωταγωνιστώντας στο Macbeth, αλλά και κλασικές τραγωδίες όπως στη Μήδεια. Στην επίσης πλούσια τηλεοπτική της παρουσία από το 1990 συμμετείχε σε πάνω από 25 παραγωγές.

Πλούσια ήταν και η συγκομιδή της σε βραβεύσεις. Μεταξύ άλλων είχε βραβευτεί από το London Film Critics Circle, τα the Broadcasting Press Guild Awards, τα the Critics’ Circle Theater Awards καθώς και τα Glamour Awards. Για την ερμηνεία της στον Macbeth απέσπασε το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού από τα Shakespeare Globe Awards.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved