O Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με την ταινία «Poor Things»

Η επόμενη προσπάθεια του Έλληνα σκηνοθέτη θα έχει κάτι από τέρας του Frankenstein, απλώς με το ελκυστικό πρόσωπο της Emma Stone.

Όλο το Hollywood παραμιλάει μόλις ακούει όνομα «Λάνθιμος», ωστόσο ακόμα και αν έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που πήγε με αξιώσεις στα Όσκαρ με το «The Favorite» διεκδικώντας 10 ξεχωριστά αγαλματίδια, το τέλος της λαμπερής βραδιάς τον βρήκε μόλις με ένα και αυτό πήγε στην Olivia Colman στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου.

 

 

Από  τότε λοιπόν περιμέναμε την επιστροφή του Έλληνα σκηνοθέτη και τελικά αυτή θα γίνει με την διασκευή του βιβλίου του Alisdair Gray, «Poor Things» (στα ελληνικά «Χαμένα Κορμιά» από τις εκδόσεις «Νεφέλη»).

Μάλιστα το cast έχει ένα δυνατό όνομα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς η Emma Stone ετοιμάζεται να δεχθεί (ξανάν) τις οδηγίες του Γιώργου Λάνθιμου, ενώ μαζί της (μάλλον) θα είναι ο Willem Dafoe και Ramy Youssef.

 

 

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Mairy Shelley, «Frankenstein» και έχει να κάνει με μια όμορφη κοπέλα (Bella) η οποία αυτοκτονεί πέφτοντας στο ποτάμι αλλά διασώζεται από τον μεγαλοφυή γιατρό, ονόματι Baxter. Στην προσπάθειά του να σβήσει τις άσχημες αναμνήσεις, θα μεταμοσχεύσει στο σώμα της το μυαλό ενός μικρού μωρού και θα γίνει πατέρας της.

 

 

Η ωρίμανσή της πραγματοποιείται γεμάτη απρόοπτα, ωστόσο η αφέλειά της σε συνδυασμό με τη μαγευτική ομορφιά, την κάνουν ακαταμάχητη στον κόσμο των ανδρών. Τελικώς θα κλεφτεί με κάποιον από τους μνηστήρες της και θα ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια. Μέχρι πότε όμως η αθωότητα θα λειτουργεί σαν σωσίβιο στους μυστήριες προκλήσεις της ζωής;

 

 

Αναμφίβολα ένα μυθιστόρημα-σταθμός, που στα χέρια του Λάνθιμου έχει την ευκαιρία να απογειωθεί.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved