Γη του Πυρός: Ξέρεις από πού πήρε το όνομά της;

Η Tierra del Fuego έχει χαρακτηριστεί, όχι άδικα, ως ένα από τα πιο εξωτικά μέρη του πλανήτη.

Η εικόνα που έχουμε οι περισσότεροι για το κλίμα της Λατινικής Αμερικής διαστρεβλώνεται από τις αναφορές που έχουμε από τις αχανείς παραλίες της Βραζιλίας, των ερήμων του Μεξικού και από το χαλαρό lifestyle ενός ατελείωτου καλοκαιριού, όμως είναι έτσι; Μια πιο προσεκτική ματιά στην υδρόγειο θα μας αποκαλύψει ότι το νότιο άκρο της μεταξύ Χιλής και Αργεντινής είναι εξαιρετικά κοντά στην Ανταρκτική.

Πρόκειται για την περιοχή της Γης του Πυρός ή Tierra del Fuego. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών με το ομώνυμο αρχιπέλαγος να απλώνεται γύρω τους. Τα 70.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μοιράζονται μεταξύ Χιλής και Αργεντινής από μία νοητή προέκταση των μεταξύ τους χερσαίων συνόρων. Μεταξύ των νησιών της Γης του Πυρός και της ηπειρωτικής Λατινικής Αμερικής βρίσκεται ο πορθμός του Μαγγελάνου.

Αυτός ο μεγάλος εξερευνητής έδωσε και το όνομα της περιοχής καθώς έκανε τον περίπλου της Αμερικής το 1520. Παρατήρησε πως οι ιθαγενείς της φυλής Yaghan που κατοικούσαν σε αυτά τα νησιά πριν την άφιξη των Ευρωπαίων έκαιγαν τεράστιες υπαίθριες φωτιές για να ζεσταθούν. Το πλήθος των φωτιών έδωσε και το όνομα Γη του Πυρός στην ευρύτερη περιοχή 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved