O Ian McKellen δεν έχει καταλάβει ακόμα πώς πήρε τον ρόλο του Gandalf

Στα 82 του παραμένει πιο παραγωγικός από ποτέ πιέζοντας τα όρια της υποκριτικής τέχνης λίγο πιο πέρα.

Άλλοι στη θέση του θα απολάμβαναν τη σύνταξή τους, όμως ο Sir Ian δεν σκοπεύει να βγει σύντομα στη σύνταξη. Από τη μία υποδύεται για ακόμα μία φορά τον Άμλετ στο σανίδι και από την άλλη συμμετέχει στο Infinitum: Subject Unknown. Μία ακόμα ταινία που έχει γυριστεί αποκλειστικά με την κάμερα ενός iPhone εισάγοντας καινά δαιμόνια στην κινηματογραφική παραγωγή.

Σύμφωνα με άρθρο του βρετανικού GQ όταν του προσφέρθηκε ο ρόλος του Gandalf τον αποδέχθηκε μάλλον χλιαρά. Δεν πίστεψε πως οι οι παραγωγοί τον ήθελαν ντε και καλά. Τα γυρίσματα στην άλλη άκρη της του πλανήτη, στη Νέα Ζηλανδία είναι πολύ πιθανόν να αποθάρρυναν τους περισσότερους υποψήφιους για τον ρόλο. 

Σε μία εποχή που τα social media ήταν ανύπαρκτα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κάποιος το pop culture φαινόμενο που θα γινόταν το Lord of the Rings. Η επιστημονική φαντασία μέχρι τότε αφορούσε μόνο ένα πολύ συγκεκριμένο nerd κοινό και δεν είχε τη μαζικότητα που έχει σήμερα με δεκάδες ταινίες υπερηρώων κάθε χρόνο. 

Το μοναδικό στοιχείο που έδωσε μια ιδέα στον Ian McKellen ότι πρόκειται να πάρει μέρος σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό είχε στο μυαλό του ήταν τα μηνύματα των αναγνωστών του JRR Tolkien που αγωνιούσαν για το αν θα καταφέρει να αποδώσει όπως θα έπρεπε τον μυθιστορηματικό Gandalf.

 

 

Για καλή του τύχη, και όλων μας ο Gandalf του Sir Ian ήταν καλύτερος από κάθε προσδοκία. Αυτό δεν είναι κάτι που πιστοποιείται μόνο από 887,8 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεων που έκανε ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, αλλά και από τα ακόμα περισσότερα μηνύματα που δέχθηκε από τους αναγνώστες των βιβλίων που το ευχαρίστησαν που έκανε τον Gandalf όπως ακριβώς τον ήθελαν.

Δεν ξέρουμε αν θα μάθει ποτέ ο Ian McKellen τι ήταν ακριβώς αυτό που τον έφερε στον ρόλο του Gandalf, αλλά τον ευχαριστούμε που είπε το μεγάλο ναι και δέχθηκε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved