Τα φετινά Όσκαρ έχουν νέο «εχθρό» και ονομάζεται Κίνα

Η Κίνα δεν θα προβάλει τα φετινά βραβεία Όσκαρ. Tι κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο «μποϊκοτάζ»;

Ακόμα δεν φτάσαμε στην ημέρα της Τελετής των Όσκαρ και ήδη τα πρώτα «σύννεφα» ξεκίνησαν να μαζεύονται πάνω από αυτήν. Με τις υποψηφιότητες να προκαλούν αρκετή συζήτηση παγκοσμίως, η 25η Απριλίου αναμένεται να μαζέψει άπειρα βλέμματα, έστω και αν φέτος δεν θα έχει την καθιερωμένη βόλτα στο Κόκκινο Χαλί ελέω Covid 19. Παρόλα αυτά υπάρχει μία χώρα (και μάλιστα άμεσα ενδιαφερόμενη) η οποία θα αγνοήσει την προβολή καθώς και τα γεγονά που θα εκτυλιχθούν σε αυτήν. Και αυτή η χώρα είναι η Κίνα.

Με βάση τα όσα έχουν κυκλοφορήσει, στη χώρα της Άπω Ανατολής έχει περάσει ήδη γραμμή στα Μ.Μ.Ε. να μην γίνει καμία εκτενής αναφορά για τα φετινά Όσκαρ, παρά το γεγονός ότι η χώρα θα εκπροσωπηθεί στις κορυφαίες κατηγορίες της βραδιάς, με αποκορύφωμα την Κινέζα σκηνοθέτη, Chloe Zhao.

 

 

Η σκηνοθέτης του «Nomadland» το οποίο έχει ήδη βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα έκανε το λάθος να κριτικάρει τη χώρα της, κάτι που αποτέλεσε «ταφόπλακα» για την ταινία της σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κίνας. Για την ιστορία το «Nomadland» δεν θα παιχτεί σε καμία κινηματογραφική αίθουσα της χώρας, ούτε και θα έχει διανομή.

Ο έτερος λόγος του κινεζικού «μποϊκοτάζ» έχει να κάνει με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Do Not Split» που εστιάζει στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των δημοκρατικών δυνάμεων εναντίον του καθεστώτος και την μεγάλη σύγκρουση των διαδηλωτών με την αστυνομία.

 

 

Τόσο το «Nomadland» όσο και το «Do Not Split» δεν ακούγονται ιδιαίτερα καλά στα αφτιά της κινέζικης κυβέρνησης και το αποτέλεσμα είναι η 25η ημέρα του Απρίλη να είναι όπως κάθε άλλη μέρα στην Κίνα. Ασχέτως αν όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα είναι συνδεδεμένος με το Hollywood.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved