Έρευνα: Τα ατίθασα παιδιά βγάζουν περισσότερα λεφτά ως ενήλικες

Αν σε βασανίζει όταν είναι μικρό, θα συνεχίσει να βασανίζει άλλους όταν μεγαλώσει.

Να είστε ευγενικοί με τα παιδάκια που φωνάζουν στις ταβέρνες γιατί είναι πολύ πιθανό να είναι προϊστάμενοι των δικών σας παιδιών. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι επιστήμονες που δημοσίευσαν αυτή την έρευνα. Οι αδύναμοι γονείς με παιδιά που τους κάνουν ό,τι θέλουν μάλλον μεγαλώνουν ηγετικές προσωπικότητες και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως γίνεται αυτό.

Η μακροχρόνια έρευνα δημοσιεύθηκε στο Developmental Psychology και μελέτησε 700 παιδιά από την ηλικία των 12 μέχρι που έφτασαν τα 40 τους. Η απειθαρχία ήταν το μοναδικό αντικείμενο μελέτης και γι’αυτό επιλέχθηκαν παιδιά με γονείς από πολλά διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά προφίλ και ευφυίας για να μελετηθεί όσο καλύτερα γίνεται η επιρροή της απειθαρχίας στη ζωή ενός νέου.

 

 

Μπορεί τα αποτελέσματα να μην δείχνουν με σαφήνεια τον ρόλο της απειθαρχίας στην επαγγελματική πορεία κάποιου, ειδικά από τη στιγμή που αυτή επηρεάζεται και από άλλους αντικειμενικούς παράγοντες όπως πχ οι σπουδές, όμως η τάση επιβεβαιώθηκε από το μεγάλο δείγμα της έρευνας. Οι έξι ερευνητές που ηγήθηκαν της έρευνας δεν κατάφεραν να βρουν γιατί τα παιδιά που επιδεικνύουν συστηματική ανυπακοή στους γονείς καταφέρνουν να κερδίζουν υψηλότερους μισθούς στην επαγγελματική τους ζωή.

Σύμφωνα με το Time, οι ερευνητές υποθέτουν, και είναι κάτι που αναμένεται να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να δούμε αν ισχύει, ότι τα απείθαρχα παιδιά είναι συνήθως ανταγωνιστικοί μαθητές. Παράλληλα αναπτύσουν μεγάλο εγωισμό ο οποίος όσο μεγαλώνουν αναπτύσσεται και ωριμάζει σε ένα μοντέλο «απαιτητικού ενήλικα». Η πιθανότητα που θέλει τους ίδιους ανυπάκουους νεαρούς επαναστάτες να μη διστάζουν να επιδίδονται σε ανήθικες πρακτικές προκειμένου να πετύχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία δεν αποκλείστηκε.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved