Πώς φτιάχνεται ο αφρός στη μπίρα και γιατί επηρεάζει τη γεύση της;

Μία ολόκληρη επιστήμη πίσω από τον αφρό.

Η μπίρα είναι ένα παγκόσμιο ποτό που το αγαπάνε και το έχουν αγαπήσει εκατομμύρια κόσμος. Είναι τόσο εύκολο να πιείς μια μπίρα όσο το να πιείς ένα ποτήρι με νερό. Θεωρείται πλέον είδος βασικής ανάγκης, ειδικά για τους Γερμανούς που όντως το κατεβάζουν σαν να ήταν νεράκι.

Μπίρα: 6 πολύ καλοί (ιατρικοί) λόγοι για να πιεις μία ακόμη

 

Είτε σας αρέσει είτε όχι, ο αφρός ή κεφάλι ή head ή kräusen είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της μπϊρας. Ξέρετε, όμως, πώς δημιουργείται και γιατί διαφέρει από ποτήρι σε ποτήρι; Έχετε παρατηρήσει ότι αν φοράτε κραγιόν «σκοτώνετε» τον αφρό σε μια μπίρα; Και γιατί η δικιά σας μπορεί να είναι αφρώδης και αυτή που σερβίρεται στον διπλανό σας όχι; Ο αφρός της μπίρας είναι ολόκληρη επιστήμη και θα σας εξηγήσουμε τα βασικά παρακάτω.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πως φτιάχνεται ο αφρός και πως επηρεάζει τη γεύση της: