Victoria’s Secret: Η σεξουαλική παρενόχληση και ο μισογυνισμός

Το ντοκιμάντερ που αναφέρει πως οι Άγγελοι της Victoria's Secret βίωναν μια Κόλαση.

Το πρώτο που μάθαμε για την γνωστή εταιρεία εσωρούχων που φιλοξένησε μέσα από τις φωτογραφήσεις και τα σώου του ένα πλήθος από τα πιο γνωστά μοντέλα στον πλανήτη, είναι πως θα έκλεινε τουλάχιστον 50 καταστήματα. Το επόμενο βήμα, ήταν να πουλήσει το 55% της φίρμας στη Sycamore Partners έναντι για 525 εκατομμύρια δολάρια. Η Victoria’s Secret θα άλλαζε για πάντα. Όχι όμως για το κομμάτι της ιδιοκτησίας.

 

 

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχουν γίνει στον χώρο του μόντελινγκ, φαίνεται πως πίσω από τα φανταχτερά σώου της Victoria’s Secret, τα πανέμορφα μοντέλα και τις φωτογραφήσεις αξίας χιλιάδων δολαρίων, υπήρχαν και ανάρμοστες συμπεριφορές. Αυτές που πολύ κόσμος θα φανταζόταν κάθε φορά που μία γυναίκα θα κοίταζε τον κατάλογο εσωρούχων ή ένας άντρας θα θαύμαζε πάνω στο μοντέλο. Αυτά μπορεί να ελπίζαμε να μην ήταν πραγματικότητα, αλλά για τα μοντέλα της Victoria’s Secret ήταν μία καθημερινότητα.

Με μία ανοιχτή επιστολή καταγγελίας που απευθύνεται στον Ed Mehas, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, 100 διάσημα μοντέλα που πέρασαν από τις ιεραρχίες της πασαρέλας όμως η Iskra Lawrence και η Amber Valetta, έκαναν λόγο για ένα σωρό γεγονότα που συνέβαιναν καθημερινά στις ζωές τους. Μεταξύ άλλων, τα κορίτσια ανέφεραν πως υπήρχαν άσεμνες παρατηρήσεις από τους υπαλλήλους της Victoria’s Secret, πιέσεις ώστε να ποζάρουν γυμνές μπροστά στον φακό αλλά και για προσωπικές συλλογές φωτογράφων που όχι μόνο δεν είχαν συμφωνήσει, αλλά τελικά δεν είδαν ούτε ένα δολάριο αμοιβή. Την εν λόγω επιστολή φιλοξένησαν οι New York Times.

Η επιστολή των μοντέλων της Victoria’s Secret, καλεί την εταιρεία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα RESPECT, που έχει ως στόχο να τηρούνται βασικοί κανόνες δεοντολογίας ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματα των μοντέλων, τόσο στο κομμάτι των δεδουλευμένων τους, όσο και στις παρενοχλήσεις που πιθανόν να δεχθούν, έχοντας πρόσβαση σε νομικό μηχανισμό που αντιδρά άμεσα απέναντι σε καταγγελίες προστατεύοντας τα κορίτσια που δουλεύουν στο χώρο. Αξίζει να αναφερθεί πως όλες τους, θεωρούν ως βασικό υπαίτιο τον Ed Razek που αντιμετώπιζε τα μοντέλα με εκφοβιστικά σχόλια και παρενοχλήσεις, ενώ ενθάρρυνε τους υπόλοιπους υπαλλήλους να κάνουν το ίδιο.

Φαίνεται τελικά πως όσο και τις είχαν βαφτίσει τα Αγγελάκια της Victoria’s Secret, περνούσαν μία ζωή κόλαση. Και έχουν κάθε λόγο να φροντίσουν να μην ξανασυμβούν τα ίδια σκηνικά ποτέ ξανά σε κανένα μοντέλο που θα εργαστεί στο χώρο. Το ντοκιμαντέρ The Rise and Fall of Victoria's Secret του Matt Tyrnauer, θα προβληθεί στο Hulu στις αρχές του 2022 και θα αναφέρει με λεπτομέρειες και έρευνα, όλα όσα δεν γνωρίζαμε πίσω από τα παρασκήνια και τα λαμπερά φώτα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved