ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ NEWS Η έξοδος την Τσικνοπέμπτη ήταν πάντα ένας αγώνας

Συγκρίνεται το ψήσιμο στο σπίτι με τον χαμό που γινόταν εκεί έξω;

Είναι η πρώτη φορά που θέλουμε-δεν θέλουμε, θα αναγκαστούμε να μείνουμε μέσα την Τσικνοπέμπτη. Τέρμα ο χαλασμός, τα τραπέζια που στριμώχνονται, τα πιάτα που πηγαινοέρχονται, ο κόσμος που δεν λέει να σταματήσει. Και αλήθεια τώρα. Σου λείπει όλο αυτό;

 Δεν μιλάμε για τη νοοτροπία του «έξω». Αυτό προφανώς και θα μας έχει λείψει γιατί είμαστε πόσους μήνες εσώκλειστοι λόγω του Covid. Πέρα όμως από αυτό, η Τσικνοπέμπτη εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα τεράστιο αυτογκόλ ακόμη και για τον πιο φανατικό κρεατοφάγο. Δηλαδή για μισό λεπτό ρε παιδιά, να τα βάλουμε κάτω λίγο.

 

 

Αρχικά έχει κόσμο και το τελευταίο σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Δεν μιλάμε μόνο για ταβέρνες. Ακόμη και το ψητοπωλείο, θα έχει φροντίσει να φέρει το κάτι παραπάνω. Κοντοσούβλι, κοκορέτσι, αρνίσια παϊδάκια ή ακόμη και γουρνοπούλα. Δεν ξέρω τι έχουν βιώσει οι περισσότεροι, αλλά στις 10 φορές που έχω φάει σε μαγαζί έξω την Τσικνοπέμπτη, κάτι δεν έχει πάει καλά. Είτε το φαγητό δεν είναι αρκετά καλό, είτε έρχεται κρύο, είτε καθυστερεί υπερβολικά, είτε η ποιότητα είναι πεσμένη γιατί έχουν βγάλει να σερβίρουν την Άρτα και τα Γιάννενα ώστε να καλύψουν τις ανάγκες. Δεν βγαίνει το όλο σκηνικό. Έχουν τόσο πολύ δουλειά που δεν μπορούν να την ελέγξουν. Ειδικά τα μαγαζιά που δεν έχουν συνηθίσει αυτόν τον όγκο πελατών, ακόμη και με εξτρά σερβιτόρους, δεν μπορούσαν να τους χειριστούν. Για παραγγελία; Αν το σκεφτείς τελευταία στιγμή μπορεί να περιμένεις και μιάμιση ώρα.

 

Το μόνο που αξίζει είναι να πας στην ταβέρνα της γειτονιάς σου νωρίς, να τους δώσεις την παραγγελία και να πας μία συγκεκριμένη ώρα να την παραλάβεις. Και αυτό αν το δέχονται και αν μπορούν να ικανοποιήσουν, καθότι θα είναι πολλοί που θα έχουν την ίδια ιδέα. Σε γενικές γραμμές, κορωνοϊός ή όχι, το να φας έξω την Τσικνοπέμπτη είναι τόσο καλή ιδέα όσο το να κλείσεις μπουζούκια την Πρωτοχρονιά. Βέβαια για να λέμε την αλήθεια, αν εσένα δεν σε ενοχλεί να περιμένεις και να περιμένεις, τότε κανένα πρόβλημα. Αλλά ας περάσουμε στα νέα δεδομένα.

 

 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις φέτος, είναι να απολαύσεις την ιεροτελεστία του ψήστη. Γιατί είναι ιεροτελεστία. Σίγουρα, δεν μπορείς να καλέσεις φίλους, αλλά μπορείς να ψήσεις για την οικογένειά σου. Να πας σε έναν χασάπη που θα σου δώσει καλό κρέας, που θα στο καθαρίσει ή και θα στο φιλετάρει έτσι ώστε να είναι έτοιμο για τα κάρβουνα και να αναπτύξεις το skill του ψησίματος. Αν πράγματι κάθεσαι όλη μέρα στο σπίτι, βάλε κάρβουνα, άναψε την ψησταριά και ξεκίνα. Όχι μόνο λόγω του κορωνοϊού, αλλά επειδή η Τσικνοπέμπτη σε μαγαζί, ήταν για τον πεινασμένο ένας αγώνας δρόμου.

 

Τρέχα στο χασάπη λοιπόν και σταμάτα τη νοσταλγία με τις ταβέρνες. Ακόμη και αν ήταν ανοιχτές, καλύτερα να έκανες Τσικνοπαρασκευή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved