Οι φωτογραφίες των υαλοκαθαριστών του Dubai κόβουν την ανάσα

Αν οι ουρανοξύστες είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης, αυτοί είναι οι αφανείς της ήρωες.

Λένε πως τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα προκύπτουν κατά τύχη και αυτό το φωτογραφικό project είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Ο Ολλανδός φωτογράφος Albert Dros βρέθηκε κάποια στιγμή στην ταράτσα ενός από τους ψηλότερους ουρανοξύστες του Dubai με σκοπό να φωτογραφίσει τον ορίζοντα της πόλης μέσα στην ομίχλη. Τραβώντας φωτογραφίες παρατήρησε μια ομάδα ανδρών να πίνουν καφέ, να αστειεύονται και να ετοιμάζουν σχοινιά, πολλά σχοινιά.

Ανακαλύπτοντας ότι αυτοί οι άντρες απλά ετοιμάζονταν για μια ανατριχιαστική κατάβαση στο απόλυτο κενό προκειμένου να καθαρίσουν τα τζάμια του επιβλητικού ουρανοξύστη, ένα νέο φωτογραφικό project γεννιόταν. Οπλισμένος με έναν φακό 12mm, για να αποτυπώσει με ακόμα πιο δραματικό τρόπο το απόκοσμο εργασιακό περιβάλλον ανέβηκε στην ταράτσα του κάποτε πιο ψηλού κτιρίου στον κόσμο.

 

 

Πρόκειται για το Cayan Tower το οποίο κατείχε το ρεκόρ του ψηλού κτιρίου στον κόσμο από το 2013 μέχρι το 2015, όταν και το ξεπέρασε το Shanghai Tower. Μπορεί οι 75 όροφοι και τα 306 μέτρα ύψους να μην είναι και τόσο εντυπωσιακοί αριθμοί για τον εξωτικό κόσμο των ουρανοξυστών, αλλά η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τον καθιστά ένα από πιο αξιοθαύμαστα κτίρια στον κόσμο. 

Η χαρακτηριστική σταδιακή περιστροφή του κατά τον όριζόντιο άξονα που φτάνει τις 90° από τη βάση μέχρι την κορυφή έδωσε το πλέον κατάλληλο φόντο στον Albert Dros για να αποτυπώσει τη δράση των ηρώων του Dubai. 

Αν έχετε υψοφοβία, πάρτε μια βαθιά ανάσα και δείτε τις φωτογραφίες του στην παρακάτω gallery. Αν εθιστήκατε στην ακροφοβία δείτε και την υπόλοιπη ενυπωσιακή δουλειά του φωτογράφου στο Abstract Nature.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved