Σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας το τελευταίο βιβλίο του Anthony Bourdain

Αυτό θα είναι το τελευταίο δώρο του άνθρωπου που μας άνοιξε τις πίσω πόρτες των εστιατορίων.

Αθυρόστομος, πραγματικά κοσμογυρισμένος και συνεχής πηγή έμπνευσης ο Anthony Bourdain, μπορεί να έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του το 2018, όμως μέσα από την πνευματική του κληρονομιά είναι ακόμα μαζί μας. Μια κληρονομιά της οποία τα κεφάλαια δεν έχουν ανοίξει πλήρως, αν κρίνουμε από το νέο βιβλίο που ετοιμάζεται να βγει στα ράφια των βιβλιοπωλείων τον ερχόμενο Απρίλιο. Με τίτλο “World Travel: An Irrelevant Guide”, δείχνει ότι επιστρέφει σε αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα, να μας ταξιδεύει με όχημα το φαγητό και τις παρέες. 

Το βιβλίο επιμελήθηκε και ολοκλήρωσε ο Laurie Woolever, επιστήθιος φίλος και συνοδοιπόρος του Bourdain σε πολλά από τα ταξίδια του. Επίσης μαζί έχουν συγγράψει το “Appetites: A Cookbook” και αυτή το φορά το βιβλίο είναι επικεντρωμένο στους φίλους, τους συναδέλφους και τους συγγενείς που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του Bourdain.

Μέσα και από τη δική τους ματιά θα δούμε ένα έντυπο γλυκόπικρο αντίο του σεφ στα δύο πράγματα που αγάπησε όσο τίποτα άλλο στο σύντομο πέρασμά του από τη ζωή, το φαγητό και το ταξίδι. Η Νέα Υόρκη επιστρέφει και πάλι στις αναζητήσεις του, αυτή τη φορά σε απομονωμένες και κρυφές γειτονιές της, ενώ μας ταξιδεύει ακόμα και σε μέρη που δεν θα έμπαιναν ποτέ στο top 10 ποθητών προορισμών για κοινούς θνητούς όπως η Τανζανία. Στις αυτοτελείς ιστοριές που αφορούν διαφορετικά πρόσωπα και προορισμούς παρεμβάλλονται σκίτσα του Wesley Allsbrook, σαν και αυτό που κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου.

Με τα ταξίδια μας, ειδικά αυτά στο εξωτερικό, να βρίσκονται και αυτά σε αναστολή, το “World Travel: An Irrelevant Guide” είναι πιθανότατα το καλύτερο υποκατάστατο για να τα βγάλουμε πέρα με το ταξιδιωτικό στερητικό σύνδρομο. Ακόμα και η επικίνδυνη έρημος της Τανζανίας δηλαδή ακούγεται ελκυστικό προορισμός, ειδικά αν έχουμε tips από τον Anthony Bourdain.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει στο Amazon, οπότε όσοι πιστοί στη θρησκεία του καλό φαγητού, σπεύσατε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved