Γιατί δεν αφήνετε ήσυχο τον Al Pacino να κοιμηθεί;

Οι Χρυσές Σφαίρες δεν έχουν να σου πουν τίποτα όταν έχεις κάνει κυριολεκτικά τα πάντα.

Μπορούμε να φανταστούμε τον Al Pacino την ώρα που ο ατζέντης του τον ενημέρωνε πως πρέπει να συνδεθεί στο Zoom για να παρακολουθήσει τις Χρυσές Σφαίρες. Μπορούμε να δούμε τις σκέψεις του σαν να είμαστε μέντιουμ. «Τι δουλειά έχω εγώ πλέον με αυτά;». «Νυστάζω ήδη που το σκέφτομαι». «Αφήστε με ήσυχο 80 χρονών άνθρωπο».

Και πραγματικά. Τι πρέπει να γίνει για να τον αφήσεις ήσυχο αυτόν τον Τιτάνα; Έχει πάρει Όσκαρ. Του έχουν δώσει AFI Award, μία από τις υψηλότερες διακρίσεις. Έχει προταθεί για πόσα βραβεία. Έχει παίξει σε ταινίες που αποτελούν ορόσημα για τον κινηματογράφο του 20ου αιώνα. Ο Al Pacino είναι πλέον παππούς. Αυτή είναι η αλήθεια. Και όταν ζητάς από έναν παππού να αράξει στον αναπαυτικό του καναπέ ή την πολυθρόνα για να δει ταινίες, ομιλίες, σώου και γενικά οτιδήποτε μπροστά από μία οθόνη, ένα πράγμα είναι σίγουρο: πώς θα τον πάρει ο ύπνος.

 

 

Ο γίγαντας Al Pacino δεν έχει πια ανάγκη από τέτοια. Είναι κουρασμένος, φτασμένος και όλα αυτά για τα οποία τον προσκαλούν να συμμετάσχει, τα έχει ζήσει όχι μία, αλλά εκατό φορές. Τότε που δεν υπήρχαν κορωνοϊοί, που έσκαγε μύτη στις βραβεύσεις και μετά στα μπαρ με τον Robert De Niro, τότε που το σινεμά έβγαζε ταινιάρες και δεν τον ζάλιζαν όλοι με τι τηλεοπτικές σειρές πρέπει να ασχοληθεί. Ο Al Pacino είναι πλέον ένας άνθρωπος που θέλει την ησυχία του.

Στις Χρυσές Σφαίρες λοιπόν, έκανε ακριβώς αυτό που θα έκανε κάθε κορυφαίος ηθοποιός της κλάσης του. Σκέφτηκε πως όλα αυτά δεν έχουν να του πουν πλέον τίποτα και επειδή ξέρει ότι είναι και σπουδαίος, ρίχνει και κανέναν ύπνο. Να γυρίσει ποιος και να του πει τι;

 

 

Αφήστε τον Al Pacino ήσυχο. Είναι παππούς, έχει εγγόνια και όλα αυτά του φαίνονται σίγουρα βαρετά και ανούσια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved