Ο Guy Ritchie θα γυρίσει ταινία για τα Black-Ops του Churchill

Βάζουμε στοίχημα ότι αυτή θα είναι η πιο αιματηρή ταινία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πάνω που ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του επερχόμενου κατασκοπευτικού θρίλερ “Five Eyes” με τον Jason Statham, o Βρετανός σκηνοθέτης προανήγγειλε το επόμενο project του, το οποίο είναι σαν να τον περίμενε από χρόνια. Το “Ministry of Ungentlemanly Warfare” θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Damien Lewis και ο τίτλος του τα λέει όλα.

Το φιλμ θα ακολουθεί τη δράση μιας άκρως μυστικής ομάδας ανορθόδοξου πολέμου, την οποία συγκρότησε ο ίδιος ο Winston Churchill κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μοναδική αποστολή αυτής της ομάδας ήταν να σταματήσουν τους Γερμανούς με κάθε μέσο και αποτέλεσε πρόδρομο των ομάδων που σήμερα ονομάζουμε Black-Ops. Ήταν η πρώτη μικρή και ευέλικτη παραστρατιωτική ομάδα που εφάρμοσε το δόγμα της άρνησης της ίδιας της της ύπαρξης και έχτισε τον μύθο της με επιχειρήσεις πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Η παραβίαση κάθε αρχής και κανόνα εμπλοκής τους χάρισε το παρατσούκλι των ungentlemen. 

Το γεγονός ότι όσοι επιλέγονταν για να στελεχώσουν αυτή την ομάδα είχαν μηδαμινές ελπίδες επιβίωσης, οι κυνηγοί ταλέντων του Churchill δεν έψαξαν στους στρατώνες τους υποψήφιους. Πρώην και νυν κατάδικοι, περιθωριακά στοιχεία και αρτίστες της επιβίωσης ήταν οι επίλεκτοι που επελέγησαν τελικά. Η ομάδα χαρακτηρίστηκε από τους ιστορικους ώς μια συμμορία αιμοδιψών ψυχοπαθών που κατανάλωναν μανιωδώς μεγάλες ποσότητες αμφεταμινών, και δεν είχαν εντελώς άδικο. Πέρα από την εκκεντρικότητά τους κατάφεραν να πετύχουν σημαντικές νίκες κατά των Ναζί σε επιχειρήσεις σαμποτάζ, παραπλάνησης και φυσικά ανελέητου μακελειού βαθιά στις γραμμές των Γερμανών.

Η ιδέα γεννήθηκε αμέσως μετά την παράδοση της Γαλλίας το 1940, καθώς ο Churchill πίστευε πως η Βρετανοί θα έπρεπε να έχουν τις υποδομές να αντισταθούν στους Γερμανούς ακόμα και αν ο τακτικός στρατός χάσει την επιχειρησιακή του ικανότητα. Τότε διέταξε τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων να συντάξει ένα σχέδιο για μία ομάδα που θα μπορούσε να επιχειρεί σε συνθήκες κατοχής, χωρίς καμία εποπτεία από το αρχηγείο και φυσικά με άρνηση κάθε ευθύνης ή παραδοχής ύπαρξης της ομάδας. 

Μπορεί οι άνδρες που στελέχωσαν τα πρώτα Black-Ops να ήταν από τα πιο σκοτεινά σημεία του κοινωνικού περιθωρίου, όμως η ηγεσία τους είχε ανατεθεί στον Gus March-Philips έναν εκκεντρικό ευπατρίδη, γόνο καλής αριστοκρατικής οικογένειας, που ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να οργανώσει στοιχειωδώς αυτό το άτακτο ασκέρι μακελάρηδων. Αν έχετε στο νου σας ότι ο Guy Ritchie σκοπεύει να γυρίσει κάτι μεταξύ των Inglourious Basterds και του Kingsmen, σωστά υποθέτετε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved