Γιατί δεν πρέπει να τρώμε το χιόνι;

Ακόμα και στα σπίτια που δεν λειτουργεί το νερό δεν πρέπει να καταφύγουν σε αυτή τη λύση.

Το ότι αποκλειστήκαμε στα σπίτια μας από το χιόνι και σε πολλές περιοχές δεν έχουν καν νερό ή ρεύμα, μας ανάγκασε να κάνουμε πράγματα που δεν περιμέναμε. Άλλοι έτρεξαν σε όποιο περίπτερο ήταν κοντά και το «άδειασαν» προκειμένου να έχουν νερό τρόφιμα, άλλοι πάλι αρκέστηκαν σε άλλους τρόπους να βρουν νερό.

Με τόσο χιόνι στην Ελλάδα άλλωστε όπως φαίνεται στο παρακάτω άλμπουμ, είχαν και πολλές επιλογές:

 

 

Κάποιοι εξ αυτών βέβαια σκέφτηκαν «χιόνι είναι, άρα παγωμένο νερό. Ας το καταπιώ να ξεδιψάσω». Και το έκαναν. Μόνο που όσοι το έκαναν αυτό το μετάνιωσαν, και όλοι οι υπόλοιποι που δεν το έπραξαν, απλώς γλίτωσαν.

Γιατί όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το χιόνι ως υποκατάστατο του νερού; Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Environmental Science: Processes & Impacts, αναφέρει πως δεν πρέπει να τρώμε το χιόνι το οποίο εμπεριέχει μέσα του τοξικά στοιχεία από τα καυσαέρια.

 

 

Η μελέτη μάλιστα τονίζει πως αν κάποιος καταναλώσει το χιόνι τρώει μαζί του πολλά τοξικά μικροσκοπικά σωματίδια τα οποία έχει απορροφήσει από την ατμόσφαιρα, καθώς οι νιφάδες δρουν σαν απορροφητικά υλικών της ατμόσφαιρας. Το ίδιο συμβαίνει και με τη βροχή.

Προς γνώση, αυτός είναι και ο λόγος που καθαρίζει η ατμόσφαιρα κάθε φορά μετά από βροχή ή χιόνι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved