Πόσο διαφορετική θα είναι η φετινή Τελετή των Όσκαρ;

Ο κορονοϊός και διάφορα ακόμα διαδικαστικά αλλάζουν το τοπίο γύρω από το Κόκκινο Χαλί.

Λίγο πολύ ήταν δεδομένο ότι τα φετινά βραβεία των Όσκαρ θα είναι αρκετά διαφοροποιημένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με τον κορονοϊό να έχει πλήξει για τα καλά την κινηματογραφική βιομηχανία, η 93η Τελετή των Όσκαρ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου, θα έχει διαφορετικό στυλ και χαρακτηριστικά.

Και μόνο που τέτοια εποχή το 2020 μιλούσαμε για το Όσκαρ του Joaquin Phoenix και την υπεροχή του «Parasite» ενώ φέτος καλά-καλά δεν έχουν γίνει καν τα «Golden Globes 2021», καταλαβαίνει κανείς πως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

 

Θυμάσαι τι έγινε πέρσι;

Τι αλλάζει φέτος;

Μέχρι φέτος η λαμπρή τελετή γινόταν στο πασίγνωστο Dolby Theatre ωστόσο ελέω κορονοϊού η διαδικασία αναμένεται να «πολλαπλασιαστεί». Με λίγα λόγια τα Όσκαρ θα διεξαχθούν σε διάφορους χώρους με αρκετούς καλεσμένους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί, πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η προβολή των φετινών βραβείων θα έχει την υπογραφή των Steven Soderbergh, Stacey Sher και Jesse Collins οι οποίοι βρίσκονται στην παραγωγή.

Τροποποιήσεις θα έχουμε πάντως και στις κατηγορίες των ταινιών καθώς οι υποψήφιες ταινίες για «Καλύτερη Ταινία» θα είναι 10, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια που ο αριθμός τους δεν ήταν σταθερός.

 

 

Με δεδομένο ότι οι περισσότερες ταινίες δεν έχουν προβληθεί ακόμα σε μεγάλη οθόνη κάποιου κινηματογράφου παρά μόνο μέσω streaming υπηρεσιών, ο κανόνας που προέβλεπε την προβολή τους για τουλάχιστον μία βδομάδα στο σινεμά προκειμένου ως όρο συμμετοχής, δεν ισχύει φέτος.

Τέλος οι κατηγορίες οι κατηγορίες μειώνονται από 24 σε 23 καθώς εκείνες του «Καλύτερου Ηχητικού Μοντάζ» και «Καλύτερου Ηχητικού Μιξάζ», μετατρέπονται σε μια κοινή κατηγορία, με τίτλο «Όσκαρ Καλύτερου Ήχου».

Εν αναμονή λοιπόν των υποψηφιοτήτων οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 15 Μαρτίου. Για να έχεις μια ιδέα ποιες ταινίες παίζουν σου θυμίζουμε στο παρακάτω άλμπουμ τις υποψηφιότητες των Golden Globes 2021. Άλλωστε οι Χρυσές Σφαίρες αποτελούν τον «προάγγελο» των Όσκαρ:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved