Γιατί αυτό το ζευγάρι Air Jordan 1 κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια;

Πρόκειται για το Ιερό Δισκοπότηρο των sneakers και ίσως το πιο Jordan από όλα τα Air Jordan.

Πρόσφατα ανέβηκε στο Ebay προς δημοπρασία ένα ακόμα ζευγάρι Air Jordan. Λάθος, δεν ήταν ένα ακόμα ζευγάρι, αλλά το ζευγάρι. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι η πρώτη σειρά από ένα παπούτσι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο ώς αθλητικός εξοπλισμός, όσο και ως street wear. 

Οι υπογραφές που φέρουν πάνω τους είναι του GOAT. Μάλιστα συνοδεύεται από γραφολογική πιστοποίηση και test DNA. Και πάλι όμως, ούτε αυτά δεν αρκούν για να φτάσουν σε αυτή την τιμή. 

Το μυστικό κρύβεται στο κωδικό προϊόντος, ο οποίος είναι “850204 TYPS”, με τα δύο τελευταία γράμματα να σημαίνουν Players Sample. Δηλαδή αυτό το ζευγάρι είναι ένα από πολύ πρώτα Air Jordan 1 τα οποία διατέθηκαν για τον Michael Jordan και γι’αυτό είναι και σε νούμερο 47. 

Θεωρητικά κατασκευάστηκαν 15 ώς 20 τέτοια ζευγάρια και αυτό είναι μόλις το δεύτερο το οποίο διατηρείται σε άψογη, σχεδόν αφόρετη κατάσταση. Σημαδεύτηκαν με την υπογραφή του MJ το 1985, δηλαδή στη rookie χρονιά του, τότε που το ταξίδι στο διάστημα είχε μόλις ξεκινήσει. 

Το «χρηματιστήριο» κάθε είδους αντικειμένου που έχει αγγίξει ή κάπως σχετίζεται με τον Michael Jordan είναι σε ένα ξέφρενο ράλι ανόδου εδώ κι ένα χρόνο περίπου. Πέρσι δημοπρατήθηκε ένα ζευγάρι Air Jordan το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο σε παιχνίδι στην τιμή των 615.000 δολαρίων. Μία rookie card με τη φωτογραφία του σε άψογη κατάσταση έφτασε σχετικά άνετα στην τιμή των 738.000 δολαρίων. Με αυτό το ιστορικό η τιμή του ενός εκατομμυρίου για αυτά τα Air Jordan 1, φαντάζει άχαστη ευκαιρία. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved