Υπάρχουν ταινίες με καρχαρίες και τέρατα που τις βλέπεις για να γελάσεις

Ακόμα και το «οσκαρικό» έπος που λέγεται «Shark Side of the Moon» δεν πιάνει μία μπροστά σε αυτά τα αριστουργήματα.

Κάποτε έβγαιναν ταινίες που δεν έφταναν ποτέ στον κινηματογράφο. Προφανώς και δεν μιλάμε για παραγωγές τύπου Netflix ή φιλμ στη μετά-κορονοϊού εποχή, αλλά για εκείνα τα έργα τα οποία ακόμα και οι παραγωγοί ήξεραν ότι δεν θα ξεπεράσουν ούτε τα 100 εισιτήρια εισπράξεις και ότι θα έχουν περισσότερη επιτυχία μήπως τα πάρουν χαμπάρι τίποτα «καμμένοι» νεαροί που έτυχε να περνάνε τυχαία από κάποιο βιντεοκλάμπ. Τα περίφημα direct-to-video φιλμ.

Αυτά εδώ είναι τα χειρότερα φιλμ που έχουμε απολαύσει.

Αν υπάρχει κάτι χαρακτηριστικό σε τέτοιες ταινίες, αυτό είναι ότι χρησιμοποιούν ειδικά εφέ τα οποία καμιά φορά δεν έχουν θέση ούτε σε κακό παιχνίδι του Nintendo 64. Διότι όπως συνηθίζεται, έχουν να κάνουν με τεράστια τέρατα τα οποία αν δεν έχεις από πίσω την τελευταία λέξη της τεχνολογίας καταλήγουν σαν το εμετικό Spawn του 1997.

 

 

Με αφορμή το «The Shark Side of the Moon» που κυκλοφόρησε το νέο του trailer και έχει να κάνει με στρατιές από φεγγαρόφωτους καρχαρίες, οι οποίοι επιπλέουν στην επιφάνεια του φεγγαριού -ό,τι ακριβώς διαβάζεις-, ετοιμάζονται για τη μάχη τους με την ανθρωπότητα και έχουμε προϊδεαστεί ότι πρόκειται για αριστούργημα που αν ήταν ανοιχτόμυαλοι στην Ακαδημία Κινηματογράφου θα έπρεπε όλοι να τρέξουμε και να υποκλιθούμε στο μεγαλείο αυτής της πραγματικά καινοτόμου ιδέας που αναμφίβολα αξίζει Χρυσό Αγαλματίδιο.

Είμαστε σίγουροι άλλωστε ότι θα έχει μέσα αρκετές οσκαρικές ερμηνείες, υψηλής ποιότητας CGI και ένα story που χρειάστηκε καμιά δεκαριά χρόνια τουλάχιστον να ευωδοθεί. 

 

 

Αφού είδες το εκπληκτικό αυτό τρέιλερ και σου άνοιξε η όρεξη για «σαπίλες», συνεχίζουμε με το Skysharks που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας και ακολουθούν και άλλα έπη παρακάτω, που κανονικά δεν θα άξιζαν ούτε μισό δευτερόλεπτο από την προσοχή σου, αλλά μια και είμαστε κοντά στον Δεκαπενταύγουστο ακόμα και μπορεί να βαριέσαι, σου τα δίνουμε μπας και θες να τρομάξεις γελάσεις. Διότι περί αυτού πρόκειται όταν βλέπεις τις αγαπημένες B Science Fiction Movies.

 

Skysharks

Όπως είπαμε παραπάνω, αυτό το κινηματογραφικό έπος κυκλοφόρησε στην καραντίνα και μας έκανε να αισθανθούμε λίγο καλύτερα για την βαρεμάρα που τραβούσαμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Το θέμα της ταινίας: Ιπτάμενοι, Ναζί καρχαρίες. Θες να σχολιάσουμε κάτι άλλο; Αν αντέχεις, δες και το trailer.

 

 

Piranhaconda

Είσαι φαν του Piranhas 3D και του Anaconda; Αν πιστεύεις ότι είσαι πραγματικά έτοιμος για το επόμενο βήμα, ετοιμάσου για το trailer που ακολουθεί. Μια ταινία 2 σε 1. Θα καταλάβεις και ΔΕΝ θα τρομάξεις. Εμείς πάντως στενοχωριόμαστε για τον ξεπεσμό του Michael Madsen.

 

 

Hobgoblins

Όχι, δεν πρόκειται για τη φαμίλια του εικονικού villain του Spider-Man, αλλά για άσχημα Teletubbies που σε κυνηγάνε για να σε φάνε. Κάνε διαγωνισμό με τους φίλους σου ποιος θα κρατηθεί περισσότερο να μη γελάσει μόλις τα αντικρίσετε.

 

 

Ηοbgoblins 2

Μετά από τέτοια επιτυχία, σίγουρα θα έβγαινε και δεύτερο ακόμα πιο «εξελιγμένο».

 

 

Transphormers

Η ταινία που πρόλαβε τον Michael Bay, κάνοντας τον δικό του Optimus Prime να ωχριά μπροστά σε αυτό το αριστούργημα. Μόλις δεις το trailer ενδέχεται να μην καταλάβεις αν αυτό που είδες είναι παιχνίδι στο PC ή ταινία τύπου Space Jam με αληθινούς ανθρώπους και καρτούν παρέά.

 

 

Sharktopus

Για σένα που ήλπιζες ότι θα δεις κάποια στιγμή τον αγαπημένο σου Cthulu του Lovecraft, ίσως αυτό είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μόνο που αντί για μούρη χταποδιού, κότσαραν ένα καρχαρία. Συμβαίνουν αυτά. Και μην ξεχνάμε και τον Eric Roberts.

Υ.Γ. Αν είχες στο μυαλό σου το bungee jumping ενδέχεται να μην το δοκιμάσεις ποτέ.

 

 

 

SHARKTOPUS VS. WHALEWOLF

Και αν σου άρεσε τόσο πολύ το Sharktopus, ετοιμάσου να δεις και το σίκουελ του 2015. Κάτι σαν το Godzilla vs Kong, αλλά μάλλον καλύτερο. Εκεί η μείξη Καρχαρία και Χταποδιού τα βάζει με τη νέμεσή του Whalewolf -μάλιστα μισή φάλαινα, μισό λύκο- και παίζουν ξύλο μέσα στην πόλη. Σιγά μην πάλευαν στο νερό κιόλας. Εδώ ο Sharktopus έχει αποκτήσει δικό του λογαριασμό στο Twitter!
 
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved