Ήξερες ότι οι προτιμήσεις στο φαγητό δείχνουν αν ταιριάζετε;

Είχαμε την υποψία ότι ο ψυχισμός μας εξαρτάται ανάλογα από το τι μας αρέσει να τρώμε, αλλά υπάρχει και κάτι βαθύτερο.

Οι προτιμήσεις στο φαγητό δείχνουν πολλά για τις βαθύτερες επιθυμίες και τα γούστα μας και αν υπήρχε τρόπος να αποκωδικοποιήσουμε αυτά τα μηνύματα θα γνωρίζαμε πολλά περισσότερα για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Ο νευρολόγος και ψυχολόγος Alan R. Hirsch πιστεύει πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό και έφτιαξε έναν οδηγό αποκωδικοποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς. Ειδικά στο κομμάτι των σχέσεων είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αφού στην αρχή της γνωριμίας δεν γνωρίζεις σε βάθος το υποψήφιο άλλο σου μισό. Μερικές φορές όταν έχεις καταλάβει τι αναζητά από μια σχέση είναι πια αργά και μπορεί να δεθείς με λάθος πρόσωπο ή να χάσεις τον καιρό σου με έναν άνθρωπο που ποτέ δεν σε ενδιέφερε πραγματικά. Τα βασικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξει κάποιος σύμφωνα με τον Hirsch είναι και η ανταπόκριση στις βασικές γεύσεις δηλαδή τα ξινά, τα γλυκά, τα αλμυρά και τα καυτερά. 

Κάποιος που απολαμβάνει τα ξινά επιθυμεί να βρίσκεται σε μία σχέση διαρκείας άνευ όρων και προϋποθέσεων. Σταθερότητα επιθυμεί και κάποιος που του αρέσουν τα αλμυρά, αλλά δεν θα συμβιβαστεί σε μία μέτρια σχέση που δεν του ικανοποιεί τις ανάγκες του.Τα καυτερά και τα πικάντικα απολαμβάνονται από τους όχι και τόσο σταθερούς. Η εξωτικότητα των γεύσεων μάλλον συνάδει με την περιπετειώδη ερωτική ζωή καθώς αναζητούν συνεχώς προκλήσεις. Από την άλλη τα γλυκά είναι το αποκούμπι όσων αναζητούν την τρυφερότητα σε μία σχέση καθώς η ευφορία που δίνει η κατανάλωση κάτι γλυκού προσομοιάζει μια γλυκιά αγκαλιά.

Καταλήγοντας στην έρευνά του ο Hirsch σημειώνει πως είναι και μία ευκαρία αυτογνωσία αυτός ο οδηγός και όχι μόνο για να καταλάβει ο ένας τον άλλον. Μερικές φορές βρίσκεσαι και ίδιοςι σε μια κατάσταση εσωστρέφειας και άρνησης της πραγματικότητας χωρίς να ξέρεις τι θες. Ανάλογα με το τι σου αρέσει να τρώς ή τρόπος σερβιρίσματος θα σου δώσουν στοιχεία του εαυτού σου που μέχρι τότε κρύβονταν υπό το μανδύα του υποσυνείδητου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved