Πώς θα καθαρίσεις την τουαλέτα χωρίς καθαριστικά και χωρίς κόπο

Το μυστικό μάλλον κρύβεται στην πόρτα του ψυγείου σου

Το συχνό καθάρισμα της λεκάνης της τουαλέτας είναι ίσως το πιο αναπόφευκτο κομμάτι του καθαρισμού του σπιτιού. Ο λόγος είναι ότι δεν το επιτάσουν μόνο λόγοι αισθητικής, αλλά κυρίως υγειονομικοί και μία λεκάνη πρέπει να ίσως το καθαρότερο σημείο του σπιτιού σου. Η συχνή χρήση νερού πολλές φορές δημιουργεί επιστρώσεις αλάτων και πουρί στα τοιχώματά της και η αφαίρεσή τους απαιτεί δυνατό τρίψιμο και χρήση ισχυρών καθαριστικών.

  

Τι γίνεται όμως όταν έχεις ξεμείνει από καθαριστικά και κάπως πρέπει να την καθαρίσεις άμεσα; Μην απελπίζεσαι και μην πανικοβάλλεσαι γιατί μπορεί να έχεις σε άλλο σημείο του σπιτιού σου τη λύση. Η πορτοκαλάδα ή λεμονάδα με ανθρακικό ή και είναι η καλύτερη εναλλακτική που έχεις. Απλά χύσε ένα κουτάκι ή ένα μικρό μπουκάλι σε όλη την επιφάνεια της λεκάνης που έχει πιάσει άλατα και άσε στην επιστήμη της χημείας όλα τα υπόλοιπα. Το κιτρικό οξύ που περιέχουν αυτά τα αναψυκτικά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των επικαθίσεων αλάτων, αφού τις αποκολλούν από τις επιφάνειες της λεκάνης.

 

Άσε όλο το βράδυ την πορτοκαλάδα ή τη λεμονάδα (ή και κάποιο αναψυκτικό τύπου cola, έχει κι αυτό κιτρικό οξύ) να δράσουν και το πρωί τράβα το καζανάκι. Χωρίς κόπο θα έχεις μια καθαρή λεκάνη με το πιο οικολογικό καθαριστικό. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved