Στο trailer του «The Courier» ο Benedict Cumberbatch δεν είναι άλλος ένας κατάσκοπος

Με τις συνεχείς αναβολές του «No Time to Die», κάπως πρέπει να ικανοποιήσουμε κι εμείς το πάθος μας για spy films.

Δεν είναι μόνο η νέα ταινία του James Bond που πήρε την πέμπτη σερί αναβολή πρεμιέρας (τελευταία ενημέρωση είναι για τον Οκτώβριο του 2021), αλλά και το νέο «The King’s Man» που και αυτή είναι άγνωστο το πότε θα προβληθεί μετά από επτά αναβολές που έχει μέχρι τώρα η δική του πρεμιέρα. Ευτυχώς όμως έχουμε ημερομηνία για το «The Courier» με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch.

 

 

Όταν λέμε όμως κατασκοπευτική δεν μιλάμε για κάποια στυλιζαρισμένη στο ύφος των προαναφερώμενων και πολλαπλά αναβληθέντων. Το «The Courier» δεν δείχνει ατσαλάκωτους και νάρκισσους πράκτορες αλλά πιο αληθινούς και γήινους. Η ατμόσφαιρά του θυμίζει έντονα τη νουάρ προσέγγιση του John Le Carré και πιο συγκεκριμένα του «Tinker Tailor Soldier Spy». Στην αληθοφάνειά του συνηγορεί και το σενάριο το οποίο βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου. Η ταινία δείχνει την πραγματική σχέση μεταξύ του Greville Wynne, πράκτορα της MI6, και του σοβιετικού Oleg Penkovsky την εποχή της πυραυλικής κρίσης στην Κούβα.

 

 

Η ταινία φιλοδοξεί να γίνει μια διεισδυτική ματιά για ένα από τα κρίσιμα στιγμιότυπα του Ψυχρού Πολέμου αναδεικνύοντας τους αφανείς ήρωες που σταμάτησαν στο παρά πέντε ένα Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο κι ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο μεγάλος θεατρικός Dominic Cooke και η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαρτίου σε περιορισμένη προβολή και στη συνέχεια θα διατεθεί σε streaming πλατφόρμες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved