Οι 15 σειρές που βλέπουμε ξανά και ξανά

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να δείς κάτι που σου αρέσει είναι να ξαναδείς κάτι που σου αρέσει.

Είναι δύσκολο να περιγράψεις το αίσθημα ικανοποίησης που σε πλυμμηρίζει βλέποντας και πάλι μία σειρά ή μία ταινία που αγαπάς. Ειδικοί αναφέρουν πως είναι μια σίγουρη πηγή σεροτονίνης όταν είμαστε στα κάτω μας αντίστοιχη με αυτή που παίρνεις όταν βλέπεις έναν παλιό φίλο. Ίσως αυτή να είναι η αιτία που κάναμε βουτιά στις τηλεοπτικές μας αναμνήσεις το 2020. Μέχρι τώρα η γενική πεποίθηση ήταν ότι ο κόσμος έλιωσε και πάλι στο Friends και στο Office επειδή είδε τα πάντα στον άπειρο χρόνο του lockdown ή δεν βρήκε κάτι καλό να δει.

 

Ο συνδυασμός του lockdown και των αρχικών εκτιμήσεων των ειδικών μάλλον επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά. Σύμφωνα με στοιχεία του Broadbanddeals, το 22% των τηλεθεατών είδαν τουλάχιστον 10 φορές την αγαπημένη τους σειρά. Απόλυτα λογικό επακόλουθο, το αμερικάνικο Office, όχι μόνο φιγουράρει στη τρίτη θέση της λίστας με τις επαναλήψεις, αλλά κατέκτησε γενικά την κορυφή του αμερικανικού streaming με πάνω από 57 δισεκατομμύρια λεπτά προβολής μόνο για το 2020.

 

Στη λίστα με τις 15 πιο «λειωμένες» σειρές όπως αναμενόταν βρίσκονται σειρές που έκαναν πρεμίερα ακόμα και πριν από 20 χρόνια, ή και παραπάνω. Σειρές που ανέπτυξαν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Γέννησαν δεκάδες παρεΐστικα inside jokes, κοινά για ολόκληρο τον πλανήτη. Ξεπέρασαν τα στενά όρια της ποπ κουλτούρας ή του cult φαινομένου και έγιναν, χωρίς υπερβολή, παγκόσμια πολτιστική κληρονομιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved