Καθηγητής του Χάρβαρντ αναφέρει πως το 2021 θα γνωρίσουμε εξωγήινους

Να εμβολιαστούν μόνο μην τους κολλήσουμε τίποτα.

Δεν είναι ήδη υπέροχο το 2021; Και μόνο που έφυγε το μηδέν από το τέλος, αισθάνεσαι λίγο καλύτερα. Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, ελπίδα, εμβόλια και -αν είμαστε λίγο τυχεροί- μία χρονιά που κάποια στιγμή θα εξαφανίσουμε εντελώς τον Covid-19. Μέχρι τότε όμως έχουμε κι άλλα να ασχοληθούμε.

Το πιο πρόσφατο είναι μία δήλωση του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Avi Loeb, σχετικά με ένα αντικείμενο που ανακάλυψε το πανίσχυρο τηλεσκόπιο της NASA το 2017. Ο καθηγητής έχει γράψει ένα καινούργιο βιβλίο που κυκλοφορεί φέτος ονόματι ‘‘Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth και αναφέρει πως το αντικείμενο είναι απομεινάρι από εξωγήινο αεροσκάφος στο οποίο η NASA έδωσε το κωδικό όνομα ‘‘1I/2017 U1 Oumumua’’.

 oumumua

Στο βιβλίο αναφέρεται πως το αεροσκάφος έχει έρθει από άλλο Γαλαξία και ουσιαστικά είναι τα...σκουπίδια ενός άλλου πολιτισμού, ένα κουφάρι αεροσκάφους – εάν θέλησαν να κάνουν επαφή, έκαναν σίγουρα πολύ κακή εντύπωση στέλνοντας τα σκουπίδια τους. Ο Loeb ωστόσο δεν είναι συνωμοσιολόγος. Έχει την έδρα της Αστρονομίας στο Χάρβαρντ, διδακτορικό στη φυσική και από ότι φαίνεται το βιβλίο του δεν είναι ένας σωρός από αηδίες που ξεπήδησαν από το κεφάλι του. Και υπάρχει και κάτι ακόμη.

 vivlio22

Οι αστεροειδείς που περνούν κοντά από τον ήλιο μας, τείνουν να αυξάνουν την ταχύτητά τους. Γιατί; Γιατί η θερμοκρασία του ήλιου λιώνει τους πάγους που έχουν στα «σωθικά» τους. Το Oumumua ωστόσο που έχει μέγεθος αστεροειδή δεν ακολούθησε την ίδια τακτική. Για την ακρίβεια δεν ακολούθησε καν την ίδια τροχιά με τους αστεροειδείς που περνούν κοντά από τον ήλιο, αλλά αντιθέτως ήταν σαν να είχε προκαθορίσει την τροχιά του από το να μείνει μακριά του (ο καθηγητής εικάζει πως μπορεί το κράμα μετάλλου από τα απομεινάρια να...αλλάζει τροχιά όταν υπερθερμαίνεται από κάποιο τεραστίων διαστάσεων σώμα όπως ο Ήλιος.

 


Σε κάθε περίπτωση είναι ίσως η κατάλληλη εποχή για γνωριμίες. Ποιος ξέρει, μπορεί οι εξωγήινοι αυτοί να έχουν και μια λύση για τον Covid. Ή ακόμη και για τον καρκίνο. Να παρακαλάτε για τέτοιες γνωριμίες στα χρόνια που ζούμε, γιατί είναι ίσως η μοναδική ελπίδα να επιβιώσουμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved