Σε ένα σπίτι στη Utah λατρεύουν τον Obi-Wan Kenobi σαν θεό

Ο γιος τους ήθελε να τους κάνει φάρσα παρουσιάζοντας τον Ewan McGregor ως Ιησού Χριστό, αυτοί το πίστεψαν και τώρα δεν ξέρει πώς να τους το πει.

Από όλα τα ογκώδη cult φαινόμενα της ποπ κουλτούρας, το Star Wars έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Είναι ίσως το μόνο που δεν έχει δημιουργήσει απλά ένα σύμπαν παράλληλης πραγματικότητας για τους ορκισμένους οπαδούς του, αλλά έχει παρουσιάσει και τη μια υποτυπώδη θρησκεία που το ακολουθεί. Η όλη θεωρία της Δύναμης με τη διαλεκτική καλού και κακού μέσα από τη διαπάλη σκοτεινής και και φωτεινής πλευράς μπορεί να μην έχει το θεολογικό βάθος μιας οργανωμένης θρησκείας, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στη φράση “May the Force be with you” να γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς «ευχές» για nerds και μη.

 

 

Την όλη αυτή κατάσταση πήγε ένα βήμα παραπέρα ο Ryan Buchanan που σκέφτηκε να σκαρώσει μια μικρή και αθώα, κατά τα φαινόμενα, χριστουγεννιάτικη φάρσα στους γονείς του. Η οικογένειά του ζει στη Utah, πολιτεία γνωστή ως τόπος των περισσότερων Μορμόνων των ΗΠΑ και σε αυτό το δόγμα ανήκουν και οι γονείς του. Οι Μορμόνοι είναι από τις πιο συντηρητικές θρησκευτικές κοινότητες και ένα δώρο με θέμα τον Ιησού Χριστού είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο. Ο άσωτος υιός εκμεταλλεύτηκε την ομοιότητα που έχει ο  Ewan McGregor ως Obi-Wan Kenobi με πολλές δυτικές απεικονίσεις του Χριστού που τον εμφανίζουν ως ξανθό με ανοιχτόχρωμα μάτια, «πείραξε» τη φωτογραφία του να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, έβαλε και μια κυριλέ κορνίζα και έτοιμο το πορτραίτο του Ιησού Χριστού.

 

 

Η αρχική του πρόθεση ήταν να γελάσουν όλοι μαζί οικογενειακά κατά τη διάρκεια που θα άνοιγαν όλοι μαζί τα δώρα τους, αλλά η φάρσα παραήταν πιστευτή για τους γονείς του. Το δώρο τους ενθουσίασε τόσο πολύ, αφού έφαγαν αμάσητο το παραμύθι, που κρέμασαν αμέσως την «εικόνα» του Χριστού. Η χαρά και ο ενθουσιασμός τους ήταν τόσο μεγάλος που ο Ryan δεν βρήκε το κουράγιο να τους πει την αλήθεια χρονιάρες μέρες και τους άφησε να το χαρούν. Από τότε ψάχνει ιδέες για το πως να τους το αποκαλύψει χωρίς να του πληγώσει. Γι'αυτό τον λόγο ανέβασε στιγμιότυπα από την φάρσα στο facebook και στο reddit ζητώντας από συμβουλές για να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό του Obi-Wan Kenobi. Ελπίζουμε να βρει έναν τρόπο και να τους εξηγήσει την αλήθεια και τα αγαθά του κίνητρα πριν τους το αποκαλύψει κάποιος άλλος και του το φέρουν κολάρο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved