Ξέρεις πότε αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας;

Τα δύο χρονικά διαστήματα της ημέρας που πρέπει να μην ενοχλείς τους γείτονές σου και πότε αλλάζουν.

Ποιος δεν έχει ξυπνήσει από τρυπάνι γείτονα που την είδε ξαφνικά δημιουργικός μάστορας μεσημεριάτικο; Ποιος δεν έχει ακούσει μουσική με φίλους κοιτάζοντας μία το ηχοσύστημα και μία το ρολόι για να προλάβουν τον περίεργο γείτονα που καραδοκεί μόλις η σημάνει η ώρα κοινής ησυχίας; Η τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας είναι το θεμέλιο μιας αρμονικής και χωρίς δράματα γειτονίας, μάθε λοιπόν ποιες ώρες απαγορεύεται να κάνεις θόρυβο αλλά και πότε αλλάζει το ωράριο από χειμερινό σε θερινό. 

Σύμφωνα λοιπόν με την Ελληνική Αστυνομία, η θερινή περίοδος είναι μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 31ης Μαρτίου και οι ώρες κοινής ησυχίας είναι 15:30 με 17:30 για το μεσημέρι και 22:00 με 07:30 για το βράδυ. Η θερινή περίοδος ξεκινάει την 1η Απριλίου και τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου και το ωράριο μεταβάλλεται ως εξής: 15:00 με 17:30 για το μεσημέρι και 23:00 με 07:00 για το βράδυ. Σου θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας απαγορεύονται εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας που προκαλεί θόρυβο με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος.

Φυσικά απαγορεύεται επίσης το παίξιμο κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου ή τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνές, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους. Τα τραγούδια, οι φωνές, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων σε δρόμους, πλατείες και γενικά δημόσιους χώρους κατοικημένων περιοχών. Σε περίπτωση που γίνει καταγγελία μπορεί να ασκηθεί δίωξη σε βαθμού πταίσματος μετά από κλήση στην Ελληνική Αστυνομία. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved