Όταν ο De Niro προσπάθησε να πάρει το ρόλο του Santino Corleone

Αυτός τελικά κατέληξε στον James Caan, αλλά εμείς έχουμε την οντισιόν του De Niro για το «Godfather Part I».

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα χαρακτήρα που δεν προλάβαμε να απολαύσουμε πολύ και δεν του άξιζε. Ο Santino Corleone, ο μεγαλύτερος εκ των τριών παιδιών του Don Vito, ήταν εκείνος που ανάλαβε χρέη Capo μετά το προσωρινό «παρκάρισμα» του πατέρα του στο «Godfather Part I» αλλά η Tataglia Family του την είχε στημένη.

 

 

Όσο προλάβαμε να δούμε τον Santino Corleone στην οθόνη, ο James Caan μας προσέφερε ένα χαρακτήρα ανισόρροπο αλλά άκρως ενδιαφέροντα, μια ωρολογιακή βόμβα εξαιτίας των νεύρων του, ενός ακούραστου γυναικά αλλά πραγματικά ενός τύπου που σεβόταν και τιμούσε πάνω από όλα την αξία της οικογένειας.

Ξεχνιέται το βρωμόξυλο που έριξε στον προδότη άντρα της αδερφής του, Carlo, όταν αυτός την ξυλοκόπησε;

 

 

Αρκετά έχουν ειπωθεί για τον χαρακτήρα του Santino, αλλά όπως και να ’χει του χρωστάμε πολλά γιατί ήταν εκείνος που σκληραγώγησε τον Michael ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και τον λόγο που ο Vincent Corleone απέκτησε λόγο ύπαρξης ενώ κληρονόμησε και αρκετά από τα χαρακτηριστικά του. Σαν μεγάλος αδερφός του Michael, o Santino φανερώνει το πόσο πολύ δεν μπορεί να δέσει με τον αδερφό του, αλλά είναι αυτός που του δείχνει το πόσο σκληρή είναι η αλήθεια της Cosa Nostra, όταν εκείνος θέλει να δολοφονήσει τους Solozzo και McKlasky.

 H σκοτεινή αλήθεια του Vincent Corleone

 

Πόσο διαφορετική όμως θεωρείς πως θα ήταν η σκηνή, αν αντί για τον James Caan το ρόλο είχε υποδηθεί ο Robert De Niro; Αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα είναι ότι ο De Niro είχε προσπαθήσει να πάρει το ρόλο του Michael αλλά επικράτησε ο Pacino, ενώ ο Coppola τον έστειλε να δοκιμαστεί και για το ρόλο του Santino.

Τελικά ούτε και αυτό ευδοκίμησε, αλλά όπως λέει και η παροιμία «το καλό πράγμα αργεί». Ο De Niro περίμενε λίγα χρόνια και στο «Godfather Part II» τον απολαύσαμε ως μικρό Vito Corleone. Εδώ που τα λέμε άλλο να παίζεις τον Santino και άλλο κοτζάμ Don Vito.

 

 

Παρόλα αυτά εμείς σου δείχνουμε κομμάτι από την οντισιόν του De Niro ως Santino Corleone (η ίδια σκηνή όπου ο Santino κάνει κήρυγμα στον Michael) και σε καλούμε να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved