Ξέρεις πόσα χιλιόμετρα διανύεις, κάνοντας δουλειές του σπιτιού;

Μπορεί να είναι αγγαρεία, αλλά είναι μία πρώτης τάξης γυμναστική.

Κατά μέσο όρο ένας νοικοκύρης άντρας κάνει 15 χιλιόμετρα κάθε χρόνο μέσα στο σπίτι κάνοντας διάφορες δουλειές. Αν σου φαίνονται λίγα για άσκηση, σκέψου ότι αν στρώνεις κάθε μέρα το κρεβάτι σου θέλεις 20 ώρες τον χρόνο που δεν είναι καθόλου άσχημη άσκηση κάθε πρωί.

 

Όλα αυτές οι βαρετές, και πολλές φορές κουραστικές, αγγαρείες μπορείς να τις δεις σαν μία καλή ευκαιρία για ασκηση αν έχεις πιεσμένο ωράριο. Σκύψιμο για καθάρισμα, τέντωμα για κουρτίνες, επίμονο τρίψιμο μπανιέρας κλπ, γυμνάζουν από ραχιαίους και μηρούς, μέχρι γλουτούς και δικέφαλους. Αν συντονίσεις τις αναπνοές σου, να είναι ρυθμικές και βαθιές, μπορείς να πετύχεις μια καλή άσκηση cardio.

 

Ακόμα μπορείς να εντάξεις στις δουλειές του σπιτιού στοιχεία άσκησης ώστε να χτυπήσεις με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Για παράδειγμα όταν καθαρίζεις τα τζάμια κάνε με τα χέρια σου κινήσεις πολεμικών τεχνών. Εκτός από τα οφέλη της άσκησης, με αυτόν τον τρόπο έχεις την αίσθηση ότι κάνεις κάτι πιο δημιουργικό και ο χρόνος της φασίνας περνάει πιο γρήγορα χωρίς να το καταλάβεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved