Οι γυναίκες θεωρούν σέξι το να πλένεις πιάτα

Η άποψη ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι γυναικεία υπόθεση δεν είναι μόνο ξεπερασμένη, δεν είναι και καθόλου θελκτική στις γυναίκες.

Σύμφωνα με έρευνες το μοίρασμα στις δουλειές του σπιτιού συμβάλλει στη σεξουαλική υγεία μιας σχέσης. Οι γυναίκες χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους για τους άντρες που τα περιμένουν όλα έτοιμα και η μοναδική συνεισφορά τους στο νοικοκυριό είναι να προσθέτουν άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη και βρώμικα ρούχα στο πλυντήριο.

 

Αντιθέτως όταν ο άντρας δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει και παίρνει πρωτοβουλίες στις καθημερινές αγγαρείες του σπιτιού, η γυναίκα καταλαβαίνει ότι έχει δίπλα της έναν άνθρωπο που την καταλαβαίνει, τη νοιάζεται και πάνω από όλα τη σέβεται ως σύντροφο. Αυτό φέρνει ηρεμία στη σχέση, λιγότερους τσακωμούς και αυξημένη ερωτική διάθεση, σύμφωνα με όλες τις έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα.

Φαίνεται πως δεν είναι ένδειξη αδυναμίας ή λιγότερου ανδρισμού το να μην είσαι νοικοκύρης και να μην συμμετέχεις στις δουλειές του σπιτιού, αλλά μάλλον ισχύει το αντίθετο. Και στην τελική αν δεν το κάνεις γι’αυτήν, κάν’το για σένα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved