Πώς ο David Schwimmer πήρε το ρόλο του Ross Geller

Η ατάκα που τον μετέτρεψε από θεατρικό στον geek της καρδιάς μας.

H επιτυχία ενός τηλεοπτικά σόου βασίζεται τόσο στη διαχρονικότητα των διαλόγων και της ατάκας, όσο και των χαρακτήρων. Μας αρέσει ή όχι, το γεγονός ότι ένα σώου όπως το Friends συνεχίζει μέχρι σήμερα να έχει πιστό κοινό, οφείλεται στην πετυχημένη συνταγή σεναρίου και καστ. Και πολλές φορές, η ιστορία πίσω από την επιτυχία είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Μπορεί σήμερα και οι έξι ηθοποιοί να είναι πασίγνωστοι, αλλά την εποχή που οι σεναριογράφοι και ο παραγωγός Kevin Bright συζητούσαν για το ποιόν των χαρακτήρων, από τους έξι είχαν σίγουρα έναν στο μυαλό τους έτοιμο για δράση: τον Ross Geller. Σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη του καστ, ο ηθοποιός David Schwimmer έκανε ήδη μεγάλη καριέρα στο θέατρο. Έπαιζε Shakespeare, είχε παίξει στο Broadway παρά το νεαρό της ηλικίας του και την εποχή που του έκαναν την προσφορά για το Friends, συμμετείχε σε μία θεατρική παράσταση του Master and Margarita. Επίσης μετά από μία πολύ κακή εμπειρία που είχε συμμετέχοντας στη σειρά Monty, δεν ήθελε με τίποτα να ξαναπαίξει στην τηλεόραση.

 

 

Όμως οι Crane και Kauffman θυμόντουσαν ότι ο Schwimmer είχε ξανασυμμετάσχει σε οντισιόν με δικό τους σενάριο και τους είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η υποκριτική του. Δεν τον είχαν ξεχάσει. Για την ακρίβεια, όταν έγραφαν τον χαρακτήρα του Ross Geller, ο μοναδικός άνθρωπος που είχαν στο μυαλό τους ήταν ο David Schwimmer γι’ αυτό και άφησαν τον συγκεκριμένο για τελευταίο. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν, ήταν να τον πείσουν να δεχτεί. Παρότι στην αρχή ήταν ανένδοτος, ήταν ο μάνατζερ του που τον πίεσε να δώσει μία ευκαιρία στο σενάριο. Ο Schwimmer αγάπησε τόσο πολύ τους διαλόγους που θέλησε με την μία να συμμετάσχει. Εξελίχθηκε ωστόσο με τον ατζέντη του η παρακάτω στιχομυθία.

- Δεν έχω ξανακάνει κωμωδία. Είμαι άνθρωπος του θεάτρου, δεν έχω ιδέα από αυτά.
- Και γι’ αυτόν τον λόγο θα σε λατρέψουν.

Και κάπως έτσι ο Ross ήρθε στις ζωές μας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved