Γυναίκα μηνύει τον σύντροφό της γιατί 8 χρόνια σχέσης χωρίς γάμο είναι πολλά

Βαρέθηκε να περιμένει πότε θα φιλοτιμηθεί να πέσει στα γόνατα και να τη ζητήσει ο αχαΐρευτος

Ποια είναι αυτή η εύλογη χρονική κατά την οποία μια σχέση «οφείλει» να περάσει το κατώφλι της εκκλησίας; Ενώ γενικά δεν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας που να σε υποχρεώνει ότι μετά από τόσα χρόνια σχέσης πρέπει να επενδύεις στο μονόπετρο, ο Herbert Salaliki ίσως την ξεπέρασε. Μετά από 8 χρόνια σχέσης και ένα παιδί πιστεύει πως δεν έχει έρθει ακόμα το πλήρωμα του χρόνου για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Η σύντροφός του Gertrude Ngoma βλέποντας ότι δεν τον καταφέρνει με το καλό, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα μέσα και να το λύσει δικαστικά το ζήτημα στα δικαστήρια της Ζάμπια.

 

 

Οι διαρκείς υποσχέσεις του ότι κάποια στιγμή θα την παντρευτεί και η συνεχής αναβλητικότητα θεωρήθηκαν ποινικά κολάσιμες από τη σύντροφό του και ίσως η φοβέρα του δικαστηρίου να επιτάχυνε τη διαδικασία. Ενώπιον της έδρας ο Herbert υποστήριξε ότι θα ήθελε κάποια στιγμή μα τη ζητήσει σε γάμο, αλλά δεν έχει λεφτά αυτή τη στιγμή γιατί μαζεύει λεφτά για να έχει προίκα η μικρή τους κόρη. Δηλαδή αντί να υπόσχεται αρραβώνα για να γλιτώσει τον γάμο κανονίζει τον γάμο της κόρης του που θα γίνει σε 15-20 χρόνια και γι’αυτό θα έπρεπε να τον βραβεύσουν με κάποιο έπαθλο πρωτοτυπίας. Παράλληλα υποστήριξε ότι η Gertrude δεν είναι ακόμα έτοιμη για γάμο γιατί λέει δεν βλέπει σοβαρά τη σχέση τους και δεν του δίνει αρκετή σημασία. Αν τον πήγε στα δικαστήρια για να δεσμευτεί πότε θα την παντρευτεί και δεν βλέπει σοβαρά τη σχέση τους και δεν του δίνει αρκετή σημασία, τι θα έκανε αν την έβλεπε σοβαρά; Λογικά θα τον σκότωνε, θα τον ταρίχευε και θα πήγαινε με τη μούμια του στην εκκλησία.

 

 

Τελικά το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο για να εκδώσει οποιουδήποτε είδους απόφαση από τη στιγμή που το ζεύγος δεν ήταν παντρεμένο και τους παρότρυνε να λύσουν το ζήτημα ήρεμα και πολιτισμένα με διάλογο και αλληλοκατανόηση. Εμείς με καλή πίστη να σταθούμε δίπλα στον βασανισμένο Herbert από αντρική αλληλεγγύη, αλλά κι αυτός δεν είναι πολύ ξεκάθαρος για τις προθέσεις του. Να το πάρεις το κορίτσι επιτέλους και να μην το παιδεύεις, 8 χρόνια είναι καλά. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved