Τρεις τροφές που θα σε κρατήσουν ζεστό τώρα που πέφτει η θερμοκρασία

Ζέστανε τον οργανισμό σου με τον πιο απλό και υγιεινό τρόπο.

Όταν η θερμοκρασία πέφτει, η όρεξη ανεβαίνει. Αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί το σώμα σου για να σου δείξει ότι κρυώνει. Για να διατηρηθεί σταθερή η θερμοκρασία του σώματός σου χρειάζεται περισσότερη ενέργεια και γι’αυτό πρέπει να διαλέξεις προσεκτικά τις τροφές που θα μπορέσουν να στη δώσουν χωρίς περιττές θερμίδες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και τρεις που δρουν σαν φαγώσιμη θερμαντική. 

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες οι οποίες εκτός από φυσικά αντιοξειδωτικά είναι και σημαντικοί θερμογεννετικοί παράγοντες. Μαζί τα υψηλά επίπεδα καφεΐνης του, μια ζεστή κούπα πράσινου τσαγιού μπορεί να σε κρατήσει ζεστό και ζωντανό ένα κρύο πρωινό.

 

 

Η πιπερόριζα ή ginger είναι γνωστή για τις αναλγητικές τις ικανότητες. Πονοκέφαλοι, αίσθημα μπουκώματος κλπ ανακουφίζονται άμεσα με ένα τσάι με ginger και κουρκουμά. Ταυτόχρονα η ζιγγιβέρη και η σαγκαόλη, στις οποίες εμφανίζει μεγάλη περιεκτικότητα το ginger, έχουν σημαντική θερμογεννετική ιδιότητα και μπορούν να δώσουν γρήγορα και αποτελεσματικά ένα boost στο σώμα σου κατά τη δίαρκεια μιας κρύας μέρας.

 

 

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα πιο μοδάτα φυτικά υλικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Τα λιπαρά του οξέα μπορεί να υψηλά ως ποσοστό συνολικών λιπαρών, αλλά είναι αναντικατάστατα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και ταυτόχρονα ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Μαζί με αυτά είναι και από τα πιο θερμογόνα έλαια και τώρα τον χειμώνα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να το εντάξεις στη διατροφή σου αντικαθιστώντας κάποιο από τα έλαια που χρησιμοποιείς. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved