Η ευθυγράμμιση πλανητών είναι ό,τι έλειπε από το 2020

Να ψάξουμε για καταφύγια;

Τώρα που η πανδημία έχει μπει για τα καλά μέσα στις ζωές μας, μπορεί να πιστέψεις ότι δεν θα συμβεί τίποτε άλλο. Πως ότι ήταν να συμβεί έγινε. Αλλά τα πράγματα μπορούν πάντα να πανε χειρότερα. Όπως αυτή εδώ η ευθυγράμμιση πλανητών που θα συμβεί μεταξύ 16 και 25 Δεκεμβρίου του 2020 και έχει να συμβεί εδώ και 800 χρόνια. Δηλαδή από τον Μεσαίωνα.

 

Οι δύο γίγαντες του Ηλιακού μας συστήματος, Δίας και Κρόνος, θα εμφανιστούν πιο κοντά μεταξύ τους από ότι τους έχουμε δει από το Μεσαίωνα. Η πλανητική αυτή ευθυγράμμιση έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι, φέρνοντας Δία και Κρόνο ολοένα και πιο κοντά. Η αποκορύφωση του γεγονότος θα συμβεί μεταξύ 16 και 25 Δεκεμβρίου, οπότε και οι δύο πλανήτες θα διαχωρίζονται μόλις από το 1/5 της διαμέτρου μιας πανσελήνου. Έτσι, θα μοιάζουν στο νυχτερινό ουρανό σαν ένα μοναδικό φωτεινό αντικείμενο και θα είναι δύσκολη η διάκριση μεταξύ τους.

planites

Ευθυγραμμίσεις μεταξύ αυτών των δύο πλανητών είναι αρκετά σπάνιες και συμβαίνουν μόνο κάθε 20 περίπου χρόνια, η συγκεκριμένη όμως είναι εξαιρετικά σπάνια λόγω της μικρής απόστασης μεταξύ τους που θα εμφανίζονται οι πλανήτες. Θα πρέπει να δούμε αρχεία πριν την ανατολή της 4ης Μαρτίου 1226 για να δούμε ευθυγράμμιση πιο κοντινή από αυτήν, ανέφερε ο αστρονόμος Πάτρικ Χάρτιγκαν.

 Δίας και Κρόνος θα εμφανίζονται μία ώρα περίπου μετά τη δύση του Ηλίου. Μάλιστα, ορατοί θα είναι και αρκετοί δορυφόροι των πλανητών. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα επηρεάσει τον δικό μας πλανήτη, αλλά εδώ που φτάσαμε τίποτα δεν είναι απίστευτο.

To θέμα είναι πως υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμα για να γίνουν όλα κουλουβάχατα. Αν δε το 2020 δεν είναι παρά μόνο ένα τρέιλερ της νέας εποχής που έρχεται, την έχουμε πολύ άσχημα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved